На Харківщині відкрилось перше регіональне представництво Фонду Конрада Аденауера

На Харківщині відкрилось перше регіональне представництво в Україні. І саме в Харкові, – підкреслила керівник облдержадміністрації. – Відкриття офісу – це нові міжнародні проекти, а значить, і нові можливості – в першу чергу, для студентства й активної молоді».

Керівник філії в м. Харкові представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні Тім Петерс відзначив, що метою роботи Фонду в Україні сьогодні є підтримка реформ.

«Шлях реформ України – це не короткий шлях. Багато вже було досягнуто, але ми також налаштовуємося на те, щоб послідовно продовжувати те, що було розпочато. Фонд Конрада Аденауера хотів би разом з нашими українськими партнерами, політиками, представниками громадянського суспільства, спираючись на багатоманітний німецький досвід роботи в умовах трансформації країни, підтримати реформаторський процес, зокрема, на сході України. Саме тому в Харкові й відкривається новий офіс нашого представництва в Україні», – сказав Тім Петерс.

Він подякував голові ХОДА за участь у заході, відзначивши: «Ваша присутність тут говорить про готовність Фонду та українських органів влади співпрацювати».

Юлія Світлична зауважила, що Харківська область активно співпрацює з німецькими партнерами. Лише цього року за підтримки різних німецьких організацій та фондів у регіоні реалізується близько 50 проектів.

«Це проекти й у соціальній, і в гуманітарній сферах. Це і надання житла для внутрішньо переміщених осіб, будівництво та реконструкція закладів охорони здоров’я й освіти тощо, – пояснила голова ХОДА. – Розширюємо нашу співпрацю, щоб надати більше можливостей для харків’ян».

Довідка. Фонд Конрада Аденауера підтримує в рамках міжнародного співробітництва політичні, економічні  та соціальні процеси в більш, ніж 120 країнах. Починаючи з 1994 року, Фонд супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою організація вже реалізувала понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів. З Харківщиною Фонд активно співпрацює з 2017 року. За цей час в області вже реалізовано низку проектів, у тому числі семінари з підвищення кваліфікації для депутатів місцевих рад та ОТГ і для журналістів – на тему журналістики конфліктів.