У Краснокутську відкрили додатковий корпус дитячого садку, де діятиме інклюзивна група

З роботами, проведеними в будівлі дошкільного навчального закладу, під час робочої поїздки до Краснокутського району ознайомилася голова ХОДА Юлія Світлична.

«Це була занедбана будівля, яка не використовувалася та гостро потребувала ремонту. Ми винайшли можливість реконструювати її, прийняли відповідне рішення та зробили це, – відзначила голова ХОДА, звертаючись до жителів Краснокутська. – Сподіваюся, що в цьому дитячому «палаці» буде тільки сміх та гарні емоції!».

Починаючи з 2017 року, в корпусі Краснокутської гімназії, де тепер розмістяться 4 групи дитсадку, провели капітальні роботи.

«Це була будівля віком майже в 100 років. Вона не використовувалася та мала майже аварійний стан, – розповідає історію нового корпусу ДНЗ голова Краснокутської РДА Олексій Белоцький. – Ми звернулися до голови ХОДА Юлії Світличної, вона нас підтримала, разом підготовили заявку до Державного фонду регіонального розвитку. Отримали також підтримку облдержадміністрації та виділили районну субвенцію. У результаті сьогодні отримали надсучасний дитячий навчальний заклад».

Будівлю реконструювали повністю. Тут замінили покрівлю, вікна й інженерні мережі, утеплили фасад та повністю відремонтували внутрішні приміщення, замінивши все – від підлоги до стелі. Також облаштували нові санвузли, замінили систему опалення, обладнали приміщення новими меблями. До нової будівлі переїдуть 4 групи дитсадку (близько 70 дітей). Кількість груп у дитсадку тепер збільшиться з 9 до 11. Завдяки збільшенню площ у дошкільному закладі у вересні відкриються 2 додаткові групи: ясельна та інклюзивна, куди ходитимуть 15 дітей.

«Проблема щодо розширення дитсадку та створення місць для дітей дошкільного віку була в Краснокутську десятиріччями, – відзначила завідувач Краснокутського ДНЗ №1 Лариса Панчишина. – Побувавши в грудні 2016 року на відкритті нашої 9-ї групи, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична нас запевнила, що ця проблема буде вирішена. І ось за цей час було повністю реконструйовано будівлю. У нас створені групові навчальні кімнати, чудові спальні. Медичний блок, де буде вперше в Краснокутському районі існувати фізіотерапевтичний кабінет, в якому дітям зможуть проводити різні процедури. Створений чудовий харчоблок, який обладнаний усім сучасним обладнанням, а також музично-фізкультурна зала».

За оцінками керівників ДНЗ, жодної черги на місця для дошкільнят у Краснокутську вже не буде.