Юлія Світлична привітала робітників ГУ «Шебелинкагазвидобування» з Днем газовика

7 вересня голова ХОДА під час робочої поїздки до Балаклійського району відвідала селище Донець, в якому живуть робітники газопромислового управління.

Керівник області привітала робітників «Шебелинки» з професійним святом і передала їм поздоровлення від Президента України Петра Порошенка.

Юлія Світлична подякувала газовикам області за працю та зазначила: «Ваш внесок у розвиток української економіки важко переоцінити. Ви даєте можливість розвиватися промисловості, саме ви зігріваєте теплом мільйони квартир і будинків, саме ви забезпечуєте енергобезпеку та незалежність нашої держави».

Голова ХОДА підкреслила, що ГУ «Шебелинкагазвидобування» видобуває 42% усього українського газу. На підприємстві працює понад 16 тисяч робітників.

«Для Харківської області та для України в цілому видобуток газу – це дуже важливе питання. Професійне свято – це не просто можливість привітати людей, але можливість поспілкуватися та «звірити годинники». Будемо підтримувати галузь через кожного робітника, який працює в цій сфері економіки», – сказала Юлія Світлична.

Директор ГУ «Шебелинкагазвидобування» ПАТ «Укргазвидобування» Юрій Фесенко повідомив, що зараз на балансі підприємства – запас газу обсягом 330 мільярдів кубометрів.

«Це найбільші ресурси, які сьогодні є в Україні на родовищах. Так, усі вони важковидобувні, але сьогодні дуже інтенсивно йде модернізація, оновлюється парк спеціальною технікою і результатом цього є ті обсяги, які ми сьогодні видобуваємо. А цього року це на 300 млн кубометрів більше в порівнянні з 2017 роком», – навів дані Юрій Фесенко.

Він зазначив, що підприємство продовжує пошуки та розробку нових площ для видобутку газу.

Під час свята Юлія Світлична вручила відзнаки ХОДА кращим робітникам ГУ «Шебелинкагазвидобування». Вона також висловила подяку керівництву та робітникам підприємства за допомогу, яку «Шебелинка» надала під час відновлювальних робіт у Балаклії.