Голова ХОДА обговорила реалізацію спільних проектів з Головою Офісу Ради Європи в Україні

Під час зустрічі Юлія Світлична та Мортен Енберг обговорили можливі напрямки розширення співпраці Харківщини з Радою Європи.

Відкриваючи зустріч, керівник області подякувала Голові Офісу Ради Європи в Україні за увагу, яку РЄ приділяє Україні загалом та Харківщині, зокрема. «Як Віце-президент Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, відчуваю цю підтримку та знаю, що вона означає», – зауважила Юлія Світлична.

Мортен Енберг, у свою чергу, відзначив суттєвий прогрес у розвитку Харківщини.

«Я не перший раз у вашому прекрасному регіоні. Кожен раз, коли я приїжджаю до Харкова, я бачу прогрес. Я знаю, що ви дуже багато працюєте над прогресом Харкова. І це дуже помітно. Вітаю вас з гарною роботою», – сказав Голова Офісу Ради Європи в Україні.

Голова ХОДА запропонувала Мортену Енбергу розглянути можливість долучення Ради Європи до реалізації низки проектів на Харківщині. Зокрема, Юлія Світлична відзначила, що експерти РЄ можуть надати допомогу в підготовці учнів «Школи лідерства» – проекту, який запроваджується в регіоні за підтримки облдержадміністрації.

«Школа лідерства» відбиратиме талановиту молодь, буде її навчати, проводити практичні заняття, організовувати зустрічі з експертами, бізнесменами, урядовцями, державними службовцями. Наша мета – подивитися, наскільки можна оновити склад державних службовців, адже молодь – це енергійні, завзяті та мотивовані люди. Вони звичайно хочуть брати участь у розбудові України, європейської України, якої ми прагнемо. Участь представників Ради Європи в цьому проекті була б для нас дуже цікавою та корисною для молоді та студентства», – сказала Юлія Світлична.

Мортен Енберг відзначив, що участь у реалізації такого проекту є дуже цікавою.

«У нас є подібний досвід. Маємо Школу Ради Європи, і я впевнений, що ми можемо співпрацювати в цих напрямках», – сказав Голова Офісу Ради Європи в Україні.

Він також запропонував розглянути можливості співпраці щодо обміну досвідом представників органів місцевого самоврядування. Голова ХОДА відзначила, що Харківщина вже активно співпрацює в цьому напрямку з Польщею та радо долучиться до можливості вивчати досвід інших країн, що входять до Ради Європи.

Крім цього, в ході зустрічі сторони також обговорили реалізацію проектів щодо надання безкоштовної правової допомоги населенню на Харківщині та на завершення діалогу домовилися про наступну зустріч уже найближчим часом.