Юлія Світлична передала Чугуївській ЦРЛ рентген, флюорограф та УЗД-апарат

У закладі завершили ремонт протитуберкульозного кабінету та підготували приміщення для монтажу рентгенографічної флюороскопічної системи.

Під час робочої поїздки до Чугуївського району голова ХОДА ознайомилася з результатом робіт, проведених у центральній районній лікарні, а також з планами її подальшого капітального ремонту.

«Чугуївська центральна районна лікарня знаходиться у вкрай важкому стані та гостро потребує ремонту, – відзначила керівник області. – Уже розроблена проектна документація, наступного року виділимо необхідні кошти з обласного бюджету та розпочнемо капітальний ремонт у Чугуївській ЦРЛ».

Юлія Світлична підкреслила, що керівництво області поставило собі за мету привести до ладу всі районні лікарні та зміцнити їх матеріально-технічну базу. Цього року ремонти – від часткових до капітальних – проходять у понад 20 закладах охорони здоров’я в районах області, а також в обласних лікарнях, що працюють у місті Харків. Окрім того, вже розпочато підготовку до будівництва нового обласного онкоцентру.  Голова ХОДА також повідомила, що відповідно до програми реформування сільської медицини, започаткованої Президентом України, цього року в Чугуївському районі будуватимуть 2 нові амбулаторії – в Малинівці та Кам’яній Ярузі.

У Чугуївській ЦРЛ ім. М.І. Кононенка в першу чергу планують капітально відремонтувати відділення екстреної та невідкладної медичної допомоги, що не бачило ремонту понад 40 років, та приміщення патолого-анатомічного корпусу, який не ремонтували жодного разу з моменту будівництва (1982-го року).

«Капітальний ремонт Чугуївської ЦРЛ беремо собі за пріоритет на наступний рік. Зробимо цю лікарню так, як уже зробили заклади в інших районах Харківської області – Дергачах, Новій Водолазі, Ізюмі тощо», – запевнила голова ХОДА.