У Лозовій свій єдиний в Україні концерт дала скрипалька світового рівня Марістелла Патуцці

У Лозовій вперше в Україні виступила зірка світового рівня Марістелла Патуцці. 13 вересня протягом години любителі класичної музики насолоджувалися творами видатних композиторів світу у виконанні скрипальки зі Швейцарії. У місті Марістелла пробула кілька днів – готувалася до виступу та давала майстер-класи для юних музикантів.

Перед початком концерту ми зазирнули за куліси та розпитали гостю, чим сподобалась їй Лозова.

Марістелла відповіла, до України приїхала вперше. Саме до Лозової її запросив міський голова. Скрипалька поділилася, їй сподобалося маленьке українське місто, особливо їжа та привітні люди.

Скрипку музикант полюбила з дитинства, коли на ній грав старший брат. Вперше цей музичний інструмент Марістелла взяла до рук у 4 роки.  А вже у 10  відіграла перший сольний  концерт. Зараз дівчина має ступінь магістра з гри на скрипці. Музичний інструмент, на якому грає дівчина, виготовлений у Римі в 1728 році.

Для понад тисячі лозівських любителів класичної музики скрипалька виконувала твори видатних композиторів світу : Паганіні, Ежена Ізаї та Ернста Блоха.

Кожну композицію музикант оголошувала українською мовою. Публіка дякувала за виступи бурхливими оваціями та квітами.

Керівники Лозівщини подякували скрипальці за виступ та вручили подарунки на згадку. Марістелла зауважила,  незабаром сподівається приїхати до Лозової ще.