У Лозовій День міста відзначали з феєрверком та рекордно-довгим рушником

У Лозовій День міста та 75 річницю визволення від нацистських окупантів 16 вересня відзначили традиційною урочистою ходою до Меморіалу Слави та мітингом.

Також для лозівчан влаштували концерт, феєрверк та встановили новий рекорд – склали з вишитих рушників один, довжиною у 475 метрів. Так символічно об’єднались містяни та мешканці району.

Урочистості розпочалися біля Вічного вогню. Там лозівчани, разом з керівниками міста, народним депутатом Анатолієм Гіршфельдом подякували ветеранам та  згадали усіх, хто загинув, визволяючи Лозівщину, у роки Другої світової війни та воїнам, які зараз відстоюють свободу України на Сході.

Пізніше свято продовжилося біля міського Палацу культури. На захід з’їхалися мешканці міста та району. Для гостей працювали торгівельні намети.  Творчими та кулінарними здібностями представники кожної сільської ради поділилися з лозівчанами. Жителі району розповіли, приїхали на свято з гарним настроєм. Зауважили, це вперше вони святкують День міста та День визволення разом з Лозовою. Запевнили, раді, що об’єдналися з містом у єдину територіальну громаду та вже чекають змін на краще.

На заході сонця встановили новий рекорд – склали рушник довжиною у 475 метрів.

Мешканців Лозівщини зі сцени вітали народний депутат Анатолій Гіршфельд та керівники області – губернатор Харківщини Юлія Світлична, голова обласної ради Сергій Чернов. Керівники області вручили подяки та державні нагороди Заслуженим працівникам міста та району.

Вперше за останні кілька років для лозівчан влаштували фейєрверк.

Своїми виступами розважали музичні гурти «Гетьман», «Каверс» та українська естрадна співачка Ірина Федишин.

 

4 коментарі

  1. Воины которые освобождали Украину от фашистов и их пособников, і бійці АТО это разные воины. Первые под руководством Сталина воевали, погибали и победили для того, что бы выжить и в дальнейшем жить в более менее справедливом обществе. А вот бійці АТО воюют за интересы Госдепа США и под руководством посла США в Украине. А так как все олигархи на крючке (бабки ворованные у народа прячут на западе) то устраиваются такие мероприятия, в которых к светлой памяти советских воинов питаются примазать бійців АТО.

    • кон**л, анонист? вытри монитор и 3,14..уй за боярышником в белгород. там рассказывай про сталина и госдеп. здесь этот бред давно в унитазе смыли. всплывает иногда г**но вроде тебя, но не надолго.

    • Мій дід служив в УПА. Воював як і проти німецьких нацистів так і проти червонопузих. Особливо проти червонопузих – які в грудні 1932-го прийшли в наш будинок і забрали весь хліб і всі продукти. Воював до 1949-го поки його не зловили і не дали 25 років таборів. У 1953-му восени його помилково звільнили. У 1995-му його і його товаришів реабілітували посмертно. Можу точно сказати що світлої пам’яті червонопузі на гідні взагалі. Дід воював за вільну Україну, зараз його справа продовжує онук (мій син) знищуючи російських терористів на Донбасі. А прийде час ще побачимо як Росія сама себе звільнить від фашизму що там зараз є.

      p.s.
      Років через 10 росіяни поїдуть в Україну гастарбйтерамі працювати.
      І вчи українську мову – тому що від “русского великого матерного” будеш змушений відмовитися. А не відмовишся – викинуть за поребрик.
      Запам’ятай це.