У Краснокутській ЦРЛ капітально ремонтують кілька корпусів

У закладі вже відкрили реконструйоване дитяче відділення, на черзі – оновлений терапевтичний корпус та нові дахи над хірургією й поліклінікою.

Ремонтні роботи розгорнулися одразу на 5-ти об’єктах Краснокутської центральної районної лікарні. Головний лікар закладу Тамара Ткачук відзначає: такого масштабного оновлення не було ніколи.

«Капітальний ремонт дитячого відділення, який розпочався ще 2017-го року, вже завершили. Були встановлені вікна та відкоси, двері, завершено ремонт у дитячій консультації. Зараз у роботі – ще 5 об’єктів, – розповідає головний лікар. – Проводять заміну даху хірургічного відділення, заміну даху поліклінічного відділення, капітальні ремонти терапевтичного та дитячого корпусів. Роботи фінансуються з обласного та районного бюджетів».

Районний педіатр Краснокутської ЦРЛ Тетяна Лупаренко працює в лікарні вже понад 40 років. Вона відзначає: умови в її відділенні нарешті суттєво покращили.

«Відділення розраховано на 15 ліжок. У нас лікуються діти з різними захворюваннями – й бронхолегеневими, й шлунково-кишковими, й діти з нирковими проблемами. Цього року ми отримали нове відділення. Було зроблено капітальний ремонт: заміна вікон, дверей, покращені побутові умови. Обладнано кімнату особистої гігієни з усім необхідним. Змінилась сама обстановка: стіни, їдальня, палати зараз затишні та зручні – й для дітей, і для мам, – розповідає Тетяна Лупаренко. – Крім того, ми отримали сучасне обладнання: електровідсмоктувач для дітей з бронхолегеневою патологією, сучасне фізіотерапевтичне обладнання (апарат УВЧ), апарат ультразвукової діагностики, сучасні інгалятори для небулайзерної терапії тощо».