Юлія Світлична зустрілася з колективом Харківського театру музкомедії

19 жовтня голова ХОДА відвідала Харківський академічний театр музичної комедії. Вона поспілкувалася з колективом театру, а також вручила державну нагороду і обласні відзнаки його співробітникам.

Юлія Світлична відзначила активну участь колективу театру в соціальному і культурному житті регіону, підтримку громадських заходів, які проводяться в області. Вона запевнила, що обласне керівництво, в свою чергу, також буде підтримувати музкомедію, як і сферу культури та мистецтва в цілому.

«Наша країна переживає складні часи, і сьогодні дуже важливо приділяти увагу культурі та мистецтву. Ми робимо це. В останні два роки розвиваємо інфраструктуру, починаючи з сіл: понад 200 будинків культури були відремонтовані там, де роками не бачили ремонтів. Робимо все, щоб закінчити в цьому році будівництво філармонії. Увагу починаємо приділяти кожному театру – і ваш не залишиться осторонь», – підкреслила Юлія Світлична.

Глава ХОДА подякувала артистам театру за самовіддачу і емоції, якими вони діляться з глядачами.

«Велику частину життя ви проводите в театрі, даруючи глядачам добро. Люди покликання повинні бути відзначені на найвищому рівні», – підкреслила Юлія Світлична. Вона повідомила, що Указом Президента України Петра Порошенка завідувачці трупи Харківського академічного театру музичної комедії Вірі Старченко надано звання Заслуженого працівника культури України.

«Дуже вдячна Юлії Світличній та Президенту за підтримку і таку велику нагороду. Це дуже зворушлива подія для мене, адже це висока оцінка моєї роботи. Я дякую колективу театру за те, що висунули мою кандидатуру. Те, що колеги висловлюють підтримку, дуже важливо для мене», – сказала Віра Старченко.

Крім того, під час заходу почесні грамоти ХОДА отримали головний диригент театру Ярослав Сорочук і головний балетмейстер Ірина Клепікова. Подяками голови ХОДА відзначені головний художник театру Тарас Шигімаза і начальник відділу кадрів Ольга Гороховик.

Директор театру Ігор Коваль подякував Юлії Світличній за увагу до проблем харківської музкомедії.

«У цьому році за підтримки обласної адміністрації в нашій будівлі вперше за багато років виконані найважливіші роботи. Відремонтовано фасад, замінили опалення. Це особливо важливо для костюмерної, адже раніше актори мерзли, переодягаючись. Також нам замінили дах. Величезним подарунком для нас стали нові крісла в залі. Зараз в країні, дійсно, непроста економічна ситуація, але культурі приділяється увага, якої не було раніше», – сказав Ігор Коваль.