Юлія Світлична зустрілася з учасниками Асоціації театрів опери та балету України

У ці дні в Харкові відбуваються збори асоціації. Такий захід наш регіон приймає вперше.

Протягом трьох днів у Схід OPERA (Харківському національному театрі опери та балету ім. М.В. Лисенка) відбудеться кілька заходів за участі керівників театрів України та представників Міністерства культури. Організатором заходів є Асоціація театрів опери та балету України, до якої входять усі шість опер України.

«Новостворена асоціація, яку цього року вперше очолює Харківська область, надзвичайно важлива для розвитку не тільки театрів опери та балету, але всієї сфери культури, – відзначила під час зустрічі з представниками асоціації голова ХОДА Юлія Світлична. – Адже якщо ми не розвиваємо культуру, ми не маємо розвитку держави. І це ми говоримо всім колективам, які є в Харківській області».

Голова облдержадміністрації відзначила, що розвитку сфери культури та закладів культури в регіоні приділяється значна увага.

«Співпраця з театрами в Харківській області за нашої підтримки надає результати, – сказала Юлія Світлична. – Мені надзвичайно приємно, що саме до Харкова ви завітали, щоб обговорити державницькі проблеми та стратегію розвитку. Бажаю вам плідної роботи, взаєморозуміння та напрацювання найкращих практик для того, щоб імплементувати їх у законодавчу базу».

Під час зустрічі заступник міністра культури України Юрій Рибачук розповів керівнику області про актуальні питання, які планують розглянути в рамках заходів у Харкові.

«У ваших словах я відчув, як багато уваги та багато розуміння важливості культури є в керівництва області, – відзначив Юрій Рибачук. – Підтримка ініціатив, увага з боку керівництва області до галузі сприяє розвитку і економіки, і людського потенціалу, зміцненню патріотизму та взагалі розвитку популярності регіону. А іміджева складова зараз дуже важлива для будь-якого регіону. Я часто буваю в різних містах України, відвідую різні заходи, і Харківщина з кожним роком стає все цікавішою на культурній карті України та все більш привабливою. На Харківщині величезний креативний та інтелектуальний потенціал. Ми вдячні вам за те, що ви зі свого боку приділяєте цьому велику увагу».

Генеральний директор-художній  керівник Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М.В.Лисенка Олег Оріщенко повідомив, що на Харківщині Асоціація театрів опери та балету України збирається вперше за рік свого існування. Протягом цих днів у нашому регіоні відбудеться кілька заходів.

«Це юридичний семінар, на якому зібралися юристи національних закладів Міністерства культури – близько 50 осіб. Сьогодні відбулась зустріч директорів оперних театрів, що входять до Асоціації. Завтра в нас також важливий захід, який буде проводити Юрій Рибачук, – це семінар директорів національних театрів України. Обговорюватимемо деякі питання Закону про театри і театральну справу».

Наступна зустріч асоціації відбудеться у Львові.