На Лозівщині ліквідували комунальне районне транспортне підприємство, що перевозило школярів

На Лозівщині депутати райради ліквідували комунальне транспортне підприємство, що перевозить дітей та вчителів до навчальних закладів. Рішення прийняли  на сесії 21 листопада.

За словами першого заступника голови Лозівської РДА Юрія Петренко, під загрозу існування транспортне підприємство поставило те, що 16 сільрад вирішили долучитися до Лозової. У районі залишається  5 сільських та селищних рад, які ще не визначились з вибором.
Юрій Петренко поділився, депутати просто прискорили те, що мало статись після об’єднання громад. Якщо 5 сільських та селищних рад не приєднаються до Лозової, їх, теоретично, обслуговуватиме районне транспортне підприємство, то у 2019 році вартість одного кілометру перевезень коштуватиме 37 гривень.
Раніше, до створення комунального підприємства, перевезеннями дітей займалося управління освіти району. Попри те, що депутати вже проголосували за ліквідацію «Районного транспортного підприємства»  до кінця року дітей до школи возитимуть водії цього підприємства. Після цього, повноваження з перевезень повернуться до підрозділу управління освіти району.