У Золочівській музичній школі відновлюють фасад

Будівельники обіцяють максимально зберегти історичний вигляд будівлі, побудованої 170 років тому.

Реконструкція Золочівської дитячої музичної школи розпочалася в листопаді минулого року. За цей час тут провели демонтажні роботи та укріпили стіни, наразі на об’єкті ведуться фасадні роботи.

«Ремонту будівля школи потребувала вже давно: штукатурка зі стін відвалювалася, кроквяна система згнила, та покрівля протікала, підлога провалювалася. Дуже небезпечні сходи на другий поверх, були випадки, коли діти травмувалися. Були відсутні вентиляція та звукоізоляція, – розповіла директор підрядної організації Наталя Гишко. – Ми провели багато демонтажних робіт. Сьогодні працюємо над фасадом, намагаємося максимально відтворити стиль будівлі, зберегти елементи декору. Також вже повністю замінена кроквяна система, покрівля готова під покриття. Зроблено ізоляцію, посилено мембрани, виконано обрешітки».

Також вже змонтували конструкції для облаштування нової актової зали школи, яка займе більшу частину другого поверху. Така велика зала – бажання батьків учнів закладу.

«Це була мрія батьків – мати красиву музичну школу. Важливо, що при створенні проекту наші побажання враховували, ми багато радилися з будівельниками та керівництвом району, – зазначила мама учениці Аліна Назаренко. – Нам хотілося велику актову залу, бо багато людей приходить на концерти, а стара зала була маленька. Тепер майже весь другий поверх буде облаштовано під залу з великою сценою, кулісами, баневим дахом».

Загалом у Золочівській музичній школі навчаються 130 учнів, і кількість їх постійно збільшується.

«Ще в минулому році в нас було 120 учнів, а три роки тому – 78. Тобто потреба в мистецькій освіті зростає, і нова школа, пристосована до занять та виступів, була нам дуже потрібна, –  підкреслила директор закладу Наталя Кучеренко. – Поки йде ремонт, діти займаються в районному Будинку культури, там звикли до великої сцени, тож добре, що тепер у нас буде й своя велика актова зала».

Зараз у музичній школі є класи гітари та домри, фортепіано, баяна, акордеону. Після реконструкції планується відкрити додаткові класи – сольного співу та театральну студію.

«Важливо, що це будо виключно мистецька школа. Раніше у будівлі була і бібліотека, і бухгалтерія, і орендовані приміщення», – розповів голова Золочівської РДА Ігор Гурін.

За його словами, кошти на проведення масштабної реконструкції музичної школи були виділені з державного бюджету, завдяки підтримці голови ХОДА Юлії Світличної, яка у квітні цього року була на об’єкті та перевіряла хід робіт.

«Також за ініціативи Юлії Олександрівни частина коштів була виділена з обласного бюджету. Ми надзвичайно вдячні за таку увагу до розвитку району, адже сьогодні в нас проводяться ремонти та реконструкції на близько 40 об’єктах – такого не було ніколи», – зазначив голова РДА.