Юлія Світлична зустрілася з колективом НТК «Інститут монокристалів»

Голова ХОДА ознайомилася з роботою наукової установи, відповіла на питання її співробітників і провела особистий прийом громадян.

«Жоден ворог не порушить наші плани. Ми продовжуємо системно працювати, будувати та розвивати регіон і допомагати людям, – підкреслила голова ХОДА. – Упевнена, що розвиток науки та впровадження наукомісткого внутрішнього виробництва – це зміцнення країни та запорука її незалежності. Розвиток і безпека – два паралельні шляхи майбутнього для кожної держави світу».

У ході зустрічі зі співробітниками НТК «Інститут монокристалів» НАН України Юлія Світлична запевнила, що керівництво області зробить все для того, щоб регіон і надалі був стабільним і мирним, продовжував розвиватися.

«Ми приділяємо увагу розвитку промисловості, науки та всіх сфер життєдіяльності області. За останній час ми зустрілися з великою кількістю наукових колективів. Я дуже поважаю людей справи, тому скасовувати або переносити сьогоднішню зустріч не була готова», – сказала голова ХОДА.

Вона відзначила досягнення вчених Інституту монокристалів та їх внесок у розвиток національної науки та наукомісткого виробництва.

«Саме розвиток науки та впровадження наукомістких виробництв – це фортеця нашої країни й основна можливість зміцнення її незалежності. Об’єднуючи зусилля, розвиваючи наші можливості, нарощуючи міжнародні контакти, впроваджуючи розробки в національне виробництво, ми можемо зміцнити як Інститут монокристалів, так і розвиток національної науки. На Харків і харківські розробки завжди спиралася наша держава. У тому числі в питаннях забезпечення обороноздатності», – акцентувала керівник області.

Юлія Світлична підкреслила, що на регіональному рівні проводиться системна робота для підтримки як молодих, так і досвідчених науковців. Зокрема, в 2,5 раза цього року було збільшено розмір обласних стипендій для вчених, регулярно проводяться обласні конкурси, в яких може взяти участь як молодь, так і заслужені наукові діячі. Кращим співробітникам НТК «Інститут монокристалів» у ході зустрічі голова ХОДА вручила відзнаки облдержадміністрації.

Під час зустрічі та прийому громадян співробітники Інституту монокристалів зверталися до голови ХОДА з питаннями, що стосуються забезпечення житлом молодих фахівців, впровадження обласних грантових програм для вчених, а також вирішення різних проблем зі сфер соцзахисту, житлово-комунального господарства та охорони здоров’я. Керівник області запевнила, що жодне з порушених питань не залишиться без уваги.

Більше фото