У Лозівському профліцеї розповіли, як навчаються за дуальною системою

Більше практики на підприємстві – якісніші знання. Учні Лозівського професійного ліцею з вересня почали навчатися за новою дуальною системою – випускникам шкіл викладають лише спецпредмети  у ліцеї, а практики проводять на Лозівському ковальсько-механічному заводі.

Спеціалісти краще розуміють специфіку роботи та більше часу проводять на підприємстві, наголосила заступник директора Лозівського професійного ліцею Тетяна Зикова під час проведення «Параду професій» 5 грудня.

18 груп  навчального закладу по черзі презентували свої спеціальності та доводили, що саме вони кращі.Під час «Параду професій» журі обирало групи, які краще впоралися з завданнями та презентували себе найвдаліше.  Перше місце посіли зварювальники та кухарі. Гран-прі виграли кравці.

Майстер виробничого навчання профліцею Віктор Луговий зазначив, охочих навчатися у профліцеї побільшало.  Викладач наголосив, готувати кваліфікованих спеціалістів  навчальному закладу допомагає Лозівський ковальсько-механічний завод. Саме там вже не перший рік учні практикуються, кращі  отримують від підприємства іменні стипендії та влаштовуються на роботу.

Вже майже півроку у навчальному закладі навчаються також учні Панютинського аграрного ліцею. Після злиття, у Лозівськомупрофліцеї збільшилась кількість професій та викладачів. Учні та їхні наставники вже звикли до нового закладу та комфортно себе почувають, зауважила Тетяна Зикова.

Один коментар

  1. Хай не розказує вона нічого. Зовсім не звикли. Ніяких нормальних умов. Одні незручності. В першу чергу постійні проблеми з роздягальнею, та процесом віддачі верхнього одягу. Вчителя зовсім нічого не вчать. Максимум наших занять: перпписувати конспект із підручників. Наші панютяни хотяб щось розповідали. та ще декілька несприятливих моментів…