Коли в цьому році будемо відзначати День знань

Традиційно у перший день осені 1 вересня Україна відзначає свято Першого дзвоника, що означає початок навчального року. Проводяться урочисті заходи, лінійки, виступають керівники шкіл та діти, дзвенить урочистий дзвоник та зустрічаються першокласники. Діти роздивляються свої класи, а класні керівники бажають їм успіхів у навчанні.

Цього року 1 вересня припадає на суботу, тому більшість батьків розгублена, коли саме вести дітей на відкриття школи та лінійку.

Інформаційне агентство УНН повідомило, що рішення щодо проведення урочистої лінійки в цьому році залишається на вибір закладів освіти, тому це може відбутися як 1 вересня в суботу, так і 3 вересня в понеділок.

Тому для отримання детальної інформації варто звернутися до керівництва навчального закладу.

Статуси при вступі, що вони означають?

Після подачі документів до вишу абітурієнти звертають увагу на різні статуси заяв, що ж вони означають, давайте розбиратися.

Ці позначення встановлюють вищі навчальні заклади в залежності від етапу опрацювання заяви. В особистому кабінеті абітурієнти мають уважно стежити за їх зміною.

Особливу увагу варто звертати на статус «Потребує уточнення вступником». Вона означає, що університет заяву прийняв, але є певні дані для уточнення, які саме – також вказує виш. Серед найпоширеніших помилок можуть бути неправильно завантажені копії документів або неповні контактні дані.

Наразі більше 9 тисяч заяв потребують уточнень. Для цього варто звернутися до закладу, конкретизувати, що саме необхідно змінити у визначеному порядку. Усі контактні дані вишів можна знайти як в електронному кабінеті, так і у конкурсних пропозиціях закладів.

Про інші наявні статуси та що вони означають можна дізнатися з «Інфоресурсу».

Починаючи з 1 серпня, після розподілу місць держзамовлення, варто звернути увагу на такі статуси:

  • «Рекомендовано до зарахування» – після отримання даного статусу, абітурієнт вважається пройшовши відбір. Для підтвердження рішення навчатися, він має подати до вишу оригінали документів до 6 серпня не пізніше 18.00.

  • Після отримання оригіналів, статус зміниться на «Включено до наказу». Вітаємо, ви студент! У разі відсутності статусу, варто звернутись до приймальної комісії.

Профспілка вносить пропозицію щодо зростання заробітної плати педпрацівників

Звернення стосується підвищення заробітної плати усім працівникам освітньої галузі.

ЦК Профспілки працівників освіти і науки України спрямував звернення в держані установи Міністерство освіти і науки України, Міністерство фінансів України та Федерацію профспілок України з питань підвищення розміру заробітних плат працівників дошкільної, позашкільної, професійно-технічної, вищої освіти та інших закладів і установ освіти, а також науково-педагогічних працівників.

Офіційний сайт профспілки зазначає, що це вже неодноразове звернення до Уряду про підвищення посадових окладів з 1 січня 2018 року. Ігнорування прийняття такого рішення створює дисбаланс міжпосадового рівня оплати праці та викликає неабияке обурення педагогів дошкільних, позашкільних, професійно-технічних, вищих закладів освіти. Адже вони вважають, що влада низько оцінює і не розуміє складності їх роботи, відповідальності за її виконання. Все це спричинює конфлікти в колективах.

Для уникнення цього, Профспілка працівників освіти і науки просить якнайшвидше розглянути це звернення та прийняти їх пропозицію на підвищення окладів і ставок, починаючи з 1 вересня 2018 року.

________________

На правах рекламы