Лозівські батьки і педагоги розповіли, як рятують дітей від нудьги +vd

Що тільки не вигадують тата і мами у морози, аби діти не “оселилися” в Інтернеті та не прикипіли до телевізора.

Що тільки не вигадують тата і мами у морози, аби діти не “оселилися” в Інтернеті та не прикипіли до телевізора. Ці батьківські секрети й надалі залишаються актуальними, адже навіть з початком занять деяких школярів все ще залишають вдома.

 

Дозвіллям своєї 10-річної доні Юлі батьки особливо не переймаються. Кажуть, їм пощастило з дитиною. Дівчинка має безліч захоплень.

Інша справа вечір. Тоді вже мама й тато намагаються розважати дівчинку. Особливо під час вимушених канікул. Батьки разом з дитиною вчать історію, читаючи захоплюючі міфи та легенди. До хатньої роботи призвичаюють, жартуючи та посміхаючись.

До сидіння Юлі за комп’ютером мама Олена ставиться скептично. Батьки слідкують, щоб доня не захоплювалась Інтернетом.

Все має бути в міру, каже психолог Оксана Кочерга. Комп’ютер може розвивати та зацікавлювати. Різні сайти проводять купу творчих конкурсів для школярів.

Утім, коли підліток сидить за комп’ютером ночами, батькам вже слід задуматись та звернутись до спеціалістів.

Психолог радить батькам власним прикладом вчити дитину, як проводити дозвілля: більше читати, родиною грати у настільні ігри, разом щось майструвати.

Педагог зі стажем Вікторія Педяж показує приклад, як можна поєднати роботу за комп’ютером з вишивкою. Одинадцятикланиці з її школи сфотографувалися, помістили своє фото у комп’ютер, спеціальною програмою перетворили світлину на зразок для вишивання та вишили свій портрет.

Чоловік Вікторії, теж педагог Олексій Педяж пропонує варіанти цікавих захоплень для хлопців. З банальних банок з під кави можна виготовити іграшкові меблі. З дерева – рамку для світлин.

Загалом варіантів корисно провести вільний час для школярів сила-силена. Головне, щоб було в радість дитині, розвивало її та не шкодило здоров’ю.

Анна Скрипник

 

{flv}07_02_2012_kanikylu{/flv}