Студентам нічим доїхати з Лозової до Слов’янська +vd

Електричку цього сполучення тимчасово скасували. Студентам доводиться добиратися з Лозової до Слов’янська з пересадками.

 

Нічим доїхати з Лозової до Слов’янська і навпаки. Електричку цього сполучення тимчасово скасували. Через це, в першу чергу, страждають студенти. Їм доводиться добиратися додому і до місця навчання з пересадками. Хлопці та дівчата, чекаючи транспорт, до 10 годин мерзнуть на вокзалах.

 

Вже четвертий місяць, як відмінено електропоїзд Лозова-Горлівка. Саме ним студенти їздили до Слов’янська. Електричка не ходить через ремонтні роботи на залізниці. Так говорять працівники лозівського вокзалу.

Добратися до Слов’янська можна через Близнюки. Туди з Лозової ходять електрички і автобус. Так до місця навчання їздить онук Галини Козлової. Жінка розповідає: проблема полягає у тому, що транспорт з Лозової прибуває до Близнюків ввечері, а звідти електричка на Слов’янськ їде о 3 ночі. Назад не краще. Щоб діти не мерзли на вокзалі і швидше дісталися додому, батьки вимушені наймати таксі. А це задоволення не з дешевих.

З проханням пустити маршрутку чи автобус до Близнюків у нічний час Галина Козлова зверталася до заступника начальника управління економіки Лозівської міськради Олега Загамули. За його словами, запровадити такий рейс може лише облдержадміністрація. Харків навіть пускав пробну автівку. Але через малу кількість пасажирів перевізники відмовилися від цього рейсу. У свою чергу, Галина Козлова запевняє: студентів їздить багато, просто про маршрутку ніхто не знав.

А ось Олег Загамула стверджує: рейс незатребуваний. І додає: якби їздило багато студентів, то їх вже давно возили нелегали. Можливо, тоді б облдержадміністрація і пустила маршрутку.

Відновлення руху електрички Лозова-Горлівка – єдиний вихід студентів без проблем дістатися до Слов’янська. Однак коли електропоїзд знову ходитиме, працівники лозівського вокзалу не можуть сказати. За це відповідає Донецька залізниця. Перший заступник начальника служби пасажирських перевезень Ростислав Христофулов у телефонній розмові нам повідомив, що електричку орієнтовно мають пустити 29 лютого.

 

 

 

Ірина Лєушканова

 

 

{flv}07_02_2012_elektruchka{/flv}