У Лозовій встановили найменше теплових лічильників

«Найнижчий рівень оснащення житлового фонду тепловими лічильниками в місті Лозова – 44,6%. в цілому по області рівень оснащення житлових будинків приладами обліку теплової енергії становить 94%.», – розповів директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації  Сергій Магдисюк 18 вересня на обласному штабі з підготовки до опалювального сезону.

За словами керівника, житловий фонд Борівського району оснащений на 51% (22 з 43 будинків). З місцевих бюджетів Борівської селищної ради та Богуславської сільської ради виділені кошти на роботи з виготовлення ПКД на встановлення лічильників на 21 будинок, відсоток оснащення складе 100%. Балаклійський район, не враховуючи 84 будинки у смт. Донець, які планується перевести на індивідуальне опалення, оснащено лічильниками на 64,6% (82 зі 127 будинків, що мають технічну можливість). У Лозівському районі та місті Ізюм наразі відсоток оснащення складає 100%

У Лозовій до кінця року планують обладнати ще 17 будинків тепловими лічильниками. Що ж стосується загалом підготовки Лозівщини до початку опалювального сезону, то  у Лозівському районі житловий фонд готовий на 95%, у Лозовій – на 100%.

«У Лозівському районі не підготовлена 1 котельня та 500 м теплових мереж, наразі ведуться ремонті роботи, які планується  закінчити найближчим часом.», – уточнив Сергій Магдисюк.

За матеріалами: ХОДА

3 коментарі

  1. Миклухо-Маклай

    Я так понимаю – теперь, благодаря этим счетчикам, платить будем больше за тепло. А почему нельзя людям ставить автономку в своей квартире? Мне централизованное тепло не нужно, денег на него нет. А субсидию не дают, говорят не положено. И вот так вот долги мне насчитывают а платить мне нечем и как быть?

    • Меньше будем платить в 2 раза, поэтому и не хотят ставить

  2. Расскажу как у нас было кино с теплосчетчиком. Платили за тепло без счетчика, была одна сумма. Потом на дом поставили теплосчетчик, стали мы платить больше на 90-100%!!! Потом этот счетчик кто-то удачно поломал и его сняли для ремонта (еще при Ершове в ЖУКе и до сих пор не отремонтировали). И стали мы платить типа по среднему – примерно на 90% меньше чем со счетчиком. И так платим до сих пор. И наши бабки возле дома любому зад порвут когда им заикнетесь про установку счетчика. Потому что с ним реально больше платиться. Вообщем вот такое кино.
    И вот еще – news.finance.ua/ru/news/-/435181/ukraintsy-budut-platit-za-teplo-po-novoj-sheme Будем платить по новой схеме теперь за тепло – за воздух и за тепло отдельно.