У Лозовій найбільше потрібні робітничі професії

У Лозовій найбільше потрібні слюсарі, токарі та водії. Саме робітничі спеціальності користуються найбільшим попитом у працедавців Лозової.

Про це розповіла нова керівниця Лозівського міськрайонного центру зайнятості Олена Богимська 14 лютого.

За її словами,найбільше таких шукає ковальсько-механічний завод.

«ЛКМЗ дуже потребує комплектування вакансій за професіями: токар, коваль-штампувальник, шліфувальник, слюсар з механо-складальних робіт, налагоджувальник, пресувальник на гарячому  штампуванні,оператор верстатів з програмним керуванням, тобто усі робітничі професії»,– Олена Богимська, директор Лозівського міськрайонного центру зайнятості.

Чимало робітників різних спеціальностей шукають у Лозівській дистанції колії. Потрібні організаціям та підприємствам міста  також трактористи, водії, бармени, соцпрацівники, електрики. Шукають роботодавці також швачок. Їм навіть пропонують роботу на дому.

 «Декілька приватних підприємців потребують швачок. Це дуже актуальна професія. Є, також, можливість надомної праці. Якщо у людини чи діточки маленькі, чи потрібна зайнятість – неповний робочий день, то є така можливість»,– Олена Богимська, директор Лозівського міськрайонного центру зайнятості.

До центру зайнятості з проханням знайти роботу звертаються чи не найчастіше продавці, чимало бухгалтерів.  Шукають місця роботи, інколи люди з досить рідкісними для Лозової професіями – дизайнери, креслярі, техніки з буріння, штурмани, друкарі, роботу шукав навіть ювелір-монтувальник.

Для усіх, хто не може знайти роботу за професією, центр зайнятості пропонує безкоштовно підвищити кваліфікацію чи змінити спеціальність .

«Навчаємо, як на підприємстві – індивідуальне навчання на ЛКМЗ, так і за направленням служби зайнятості, у Харківському центрі професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.Навчання безкоштовне. Відшкодовується вартість проїзду, гуртожиток безкоштовний»,– Олена Богимська, директор Лозівського міськрайонного центру зайнятості.

Перед вступом до Вишу варто впевнитись, чи актуальна професія. Від цього залежить наскільки швидко молодий спеціаліст зможе знайти роботу, наголосила Олена Богимська.

Непросто знайти роботу також людям старшим за 45 років.

«В нас є семінари, які адаптують людей такого віку – старше за 45, на ринку праці. Підвищуємо конкурентоспроможність на ринку праці. Пропонуємо також, або підвищити кваліфікацію, або перенавчатися, – Олена Богимська, директор Лозівського міськрайонного центру зайнятості.

Усім, хто шукає роботу у нагоді стане сторінка Лозівського центру зайнятості у Фейсбук. З 13 лютого там почала працювати рубрика «Вакансія дня». Це допоможе ще більшій кількості людей швидше знайти роботу, сподіваються у центрі зайнятості.