Родини загиблих АТОвців зустрічалися із керівниками Лозівщини

Матерів та дружин загиблих воїнів АТО Лозівщини привітали із 8 березня.

Напередодні свята міські та районні керівники зустрілися із родинами бійців, щоб разом з ними згадати їхніх синів та вручити жінкам подарунки до свята.

Перед тим, як привітати жінок, родини загиблих разом військовими, керівниками міста, району та помічниками народного депутата Анатолія Гіршфельда згадали загиблих бійців Лозівщини хвилиною мовчання. Усі присутні поклали квіти до Пам’ятної дошки.

Мер Лозової Сергій Зеленський подякував матерям за виховання патріотів. Разом з головою райради Володимиром Лаптєвим запевнили, допомагатимуть родинам й надалі.

«Я в свою чергу, як міський голова, заявляю, і буду все робити, для того, щоб максимально підтримувати Ваші родини, у тих питаннях, які будуть Вас турбувати, допомагати по проблемам, які будуть виникати», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

«Як ми зможемо, будемо підтримувати. Навіть морально. Я думаю, що це Вам зараз знадобиться», – Володимир Лаптєв, голова Лозівської райради.

Слова подяки від народного депутата Анатолія Гіршфельда передала його помічниця Ольга Федченко.

«Дозвольте висловити Вам слова подяки, слова шани за те, що Ви виховали справжніх захисників України.  За те, що вони відстоювали нашу незалежність, відстоювали мир на нашій Україні. Вдовам дякуємо за те, що своєю любов’ю Ваші чоловіки захищали свої сім’ї», – Ольга Федченко, помічник народного депутата Анатолія Гіршфельда.

Мам, дружин та дітей бійців вітали також військовий комісар Артем Требесов та боєць АТО Володимир Полєшко. Чоловіки наголосили, матерям , які втратили синів – найважче, але вони мають бути сильними.

«Вони віддали найдорожче, що у них є – життя. Завдяки їм у нас є мир і спокій, і всі можуть жити і спочивати з миром. Завдяки їм у нас мир, а завдяки Вам вони були виховані. Дякую. Зі святом», – Артем Требесов,  Лозівський військовий комісар.

«Здоров’я. Тримайтесь, тому що, звичайно, що така втрата…втратити сина,  ще й на війні, це дуже важко», – Володимир Полєшко, боєць АТО.

На зустрічі рідні бійців цікавились станом земельних ділянок, що виділяють рідним загиблих бійців.

«Питання по землі. В прошлом году оформили отам за пожаркой 10 соток на присадибне. Пока оформили, я ж не бачила ту землю, а позно осенью виділили в натурі. Вже все в мене оформлене. Но там у мене дорога і свалка.  І не тільки у мене. Що мені там можно робить з тією земльою?».

Мер запевнив, у ситуації розбирається. Коли затвердять межі ділянок, тоді розглядатимуть можливість виділити землю в іншому місці.

«Знаю, що єсть проблеми по цій території, в яком плане. Коли виділялася земля, не було зонірованія, я прийшов, ми сдєлали новий генплан, сдєлали зоніруваніє, вже опреділили, що там. Коли сдєлали накладку, там вобще получилось – участок на участкі і так далее. Сьогодні нас по виделенію землі дальше держе зонування, встановлення меж. От 13 березня я їду в Верховну Раду на комітет по захисту. 8 месяцев я не мог добиться, щоб внесли на комітет, на розгляд Верховної ради затвердить межі», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Наприкінці зустрічі міський голова разом з Ольгою Федченко передали матерям та дружинам бійців подарунки. Жінки, у свою чергу, подякували за те, що їх підтримують та не забувають. Запевнили, зустрічатися напередодні жіночого дня вже традиція, тому свята завжди чекають.

«Каждий год… Каждий год ми вже, якби і ждемо цього праздника, тому, що наші синочки нас не поздравлять уже…Дуже больно…Но,тем не менее, спасибо Сергею Владимировичу и всем спасибо, за то, шо не забуває», – Катерина Петріщева, мама загиблого бійця АТО Сергія Петріщева.

2 коментарі

  1. На экрані:Солодощі, подарунки, моральна підтримка. В реальному житті:Злиденна пенсія, недоступні ціни на найнеобхідніше, захмарна комуналка. Зверніть увагу Зеленський і Ко зібрали жінок для піару не на кладовищі біля могил, а в комфортних умовах затишного кабінету.

  2. Все по-чесному .Вы нам жизнь детей, мы вам участок на свалке.