Жителі Лозівської ОТГ разом відсвяткували Колодія

Цього року жителі об’єднаної громади разом зустріли весну.

Жителі Лозівської об’єднаної тергромади з’їхалися з усіх округів, щоб 10 березня разом зустріти весну. Лозівчани розповіли, прийшли на площу бо свято Колодія асоціюється у них з теплом.

Цьогоріч вперше влаштували змагання зі смаження млинців, до участі запросили представників усіх округів, що приєдналися до Лозової. За умовами, перемогти мала команда, яка насмажить найбільше млинців за 30 хвилин, а потім продасть їх за найбільшу кількість грошей. Окрім традиційних смаколиків присутніх на святі пригощали випічкою та чаєм з самоварів.

Святкову програму на Колодія влаштували не лише артисти Палацу культури, а й  колективи і виконавці зі старостинських округів та студенти коледжу мистецтв.  З початком весни жителів громади привітав секретар Лозівської міської ради Сергій Коба.

«Від імені Лозівського міського голови Зеленського Сергія Володимировича, я вітаю вас з початком весни. Бажаю вам здоров’я і гарного настрою», Сергій Коба,  секретар Лозівської міської ради.

Мирного неба та міцного здоров’я присутнім на площі бажали керівники району.

«Від імені Лозівської районної державної адміністрації хочу побажати кожній сім’ї здоров’я, наснаги, масного життя, нехай всі ваші негаразди зійдуть з тими сніжними заметами»,– Валентина Харченко,  заступник голови Лозівської районної державної адміністрації.

«Хай вам, і вашим дітям, внукам буде тільки в нашому місті, в нашому районі, на території Лозівщини, буде тільки комфортно проживати. Щоб ми, все-таки, вірили в світле майбутнє. Здоров’я вам, злагоди», – Володимир Лаптєв, голова Лозівської районної ради.

Окрім концерту та привітань для містян та жителів округів приготували традиційний ярмарок народних  умільців, де можна було придбати вишиванки, сувеніри та прикраси з бісеру, солодощі, ляльок ручної роботи та багато іншого. На площі також був встановлений стовп з подарунками.
Наприкінці заходу гості спалили опудало зими та символічно з нею попрощалися.  Чи не вперше, за кілька років святкувань, на стовпі з подарунками залишились коробки з призами.