Кращі колективи «Лозівського коледжу мистецтв» влаштували свято для учнів

У «Лозівському вищому коледжі мистецтв» провели День відкритих дверей для школярів міста.

Для гостей 13 березня влаштували концерт та познайомили з кращими вокальними і танцювальними колективами, вокалістами та музикантами навчального закладу.

На сцені навчального закладу артисти відтворили цілий музичний спектакль про козацтво.

 «Ми хочемо презентувати таку сюїту  –  музично-хореографічну композицію на тему козацтва. Це буде через пісню, через музику, через тексти показана історія українського козацтва – як козаки захищали землю, поверталися додому, встигали привітати батька, матір, одружитися», – Лариса Шапко,  завідувач навчально-методичним кабінетом, викладач «Лозівського вищого коледжу мистецтв».

Школярам не лише показали кращі танцювальні та музичні номери, а й розказали про навчальний заклад. Студенти запевнили, навчатися тут комфортно та цікаво.

З вересня, крім танцівників, художників, музикантів та хоровиків у «Лозівському коледжі мистецтв» навчатимуть і гончарній майстерності, розповів директор закладу Василь Чурилов.

«Мы открыли новые цеха, мини цех, скажем так, где муфельне печи, гончарные круги. Глину привозим с Славянска. У нас есть преподаватель, и в этом году, именно в этом году, мы открываем гончарство у нас – чего нет в Харькове. Я думаю, что это хороший задел , чтобы наши дети, наши талантливые дети учились у нас», – Василь Чурилов, директор «Лозівського вищого коледжу мистецтв».

Музичне свято гостям сподобалося. Виступи колективів вони знімали на телефони та аплодували артистам.

Свої перші враження від навчального закладу пам’ятає викладач коледжу мистецтв Тетяна Вихованець. Вона– колишня випускниця тодішнього училища культури.  Розповіла, з дитинства захоплювалася танцями та не сумнівалася у виборі майбутньої професії.

«Я помню, когда пришла в училище, это было 7 лет назад. Я пришла, как абитуриент. Все, что меня интересовало,  я знала заранее, потому что здесь учились мои подружки, знакомые. Информации было очень много и благодаря этой информации я и хотела здесь учиться. Тяжело, честно, работать с маленькими (детьми). Здесь студенты уже более взрослые, с пониманием того, что они здесь делают, зачем они сюда пришли», – Тетяна Вихованець, викладач «Лозівського вищого коледжу мистецтв».

У навчальному закладі запевнили, завжди раді новим студентам,  і чекають на бажаючих приєднатися до великої родини лозівських митців вже влітку. Наголосили, для комфорту та зручності студентів тут створюють усі умови.

____________________________________________________________________

Матеріали партнерів