Лозівчани скаржаться на нові правила виплати субсидій

Працівники державного банку пояснили, як скоротити час очікувань у чергах.
Черги біля «Ощадбанку» збираються майже кожного ранку. В них чекають на субсидію лозівчани, які отримують державну допомогу не на рахунок, а переказом.  У черзі  зрання здебільшого пенсіонери, вони розповіли, нововведення їх не влаштовують.

«Издевательство над людьми. 83 года, вот это тепай получай! Зла вже не хватает, шо это желают людям. Ну, прислали мне письмо, должны с пенсией мне приносить, а какой-то сбой у них и идите в сберкассу получайте. Тут получу, а туда оплачу, шо это за…», – Лідія Іванівна Нечвола, лозівчанка.

У чергах за субсидією проводять близько 5 годин, поділилися люди. Біля банку збираються не лише щоб отримати держдопомогу, а і одразу сплатити за комуналку. Щоб проводити у черзі менше часу, працівники банку радять реєструватися в електронну чергу. Ті, хто встигне це зробити, зможуть отримати субсидію у будь-якому зручному відділенні «Ощадбанку». Реєстрація на наступний місяць почнеться з 1 квітня.

 «Можна обслуговуватися у любому відділені ощадного банку, але, якщо немає як записатися, немає місця в електронній черзі , ми нікому не відмовляємо. Я ще раз наголошую, що у нас в залі працює і хол-менеджер, у нас працюють і спеціалісти, які стараються розподілити цю чергу і нікому не відмовляють», – Лариса Мучкіна, керуюча відділенням «Ощадбанку» у Лозовій.

Лариса Мучкіна розповіла, усім, хто звертається до «Ощадбанку» пропонують відкрити рахунок, щоб субсидія надходила на картку.

«Ми всім предлагаєм відкрити рахунок, якщо хотят. У нас єсть такі клієнти, які дійсно погодилися надалі обслуговуватися в «Ощадбанку». Тому вони відкривають рахунки і з наступного місяця будуть обслуговуватися як клієнти ощадного банку і одержувати пенсію і одержувати субсидію на цей рахунок», – Лариса Мучкіна, керуюча відділенням «Ощадбанку» у Лозовій.

Навіть те, що субсидія надходить на карту не рятує від черг, переконані містяни, бо все одно потрібно стояти у черзі, щоб сплатити за компослуги.
Містяни, які мають рахунки в «Ощадбанку» можуть сплачувати за комуналку у спеціальному додатку в телефоні, і таким чином уникнути черг. Спеціалісти також  спростували чутки про те, що якщо у людини немає рахунків у банках то переказ через касу можна отримати тільки раз. Лариса Мучкіна завірила, отримувати перекази можна хоч щомісяця, але щоб зекономити свій час людям пропонують відкривати рахунки.

«Якщо у клієнта немає ніякого рахунку, він перший раз одержує по переказу «швидка копійка», в касі він відразу одержує субсидію готівкою. Якщо клієнт не бажає стояти у черзі, або не бажає одержувати готівкою, і ми йому відкрили рахунок, то на наступний день ці гроші падають на цей соціальний рахунок», – Лариса Мучкіна, керуюча відділенням «Ощадбанку» у Лозовій.

Спеціаліст наголосила, щоб отримати субсидію, до банку слід приходити з оригіналами паспорту та ідентифікаційного коду.