У Лозовій демонстрували голубів та домашніх тварин

На виставці містяни  взяли участь у безпрограшній лотереї, послухали пісні та скуштували шурпу.

23 березня біля міського Палацу культури зібралися голубоводи не лише з Лозової, а й з Костянтинівки, Краматорська, Слов’янська, Ізюму, Барвінкового, Первомайського, Краснограду та Близнюків. Чимало маленьких відвідувачів зібралося біля клітки з павичем. Птаха привезли з Ізюму. Його власник пан Микола розповів, особливих умов павич не потребує.

«Как обыкновенного индюка. Ну, с малого тепло надо и все.  Зерном, травкой, все как курочек, так и павлины кушают. Погода хорошая, организация хорошая, нравится!», –  Микола, учасник виставки.

Учасник виставки із Лозової пан Олександр розводить голубів близько 50 років. Він поділився, своїх птахів показував не на одній виставці.

«Ну, спортивні, це завозить, а вони самі летять домой, находять двор. Це любительске таке дєло. На время тренірую», – Олександр, учасник виставки.

23 березня у Лозовій пішов сніг, однак містяни запевнили, їхній настрій це не зіпсувало, разом із дітьми одягнулися тепліше та прийшли подивитися на тварин.

Деякі лозівчани вирішили придбати собі домашнього улюбленця.

 «Это розы, розы и попугай в сумке. Наверное, десятый по счету, но купили. У нас один просто кот съел, я пообещала, что мы купим. Ну, а тут же выставка, в этот раз мы вот, купили попугая. Что погода просто нелетная, ну ниче, нормально», – Світлана, відвідувачка виставки.

Містяни могли не лише подивитися та придбати тварин, а й взяти участь у безпрограшній лотереї  та скуштувати шурпу. На імпровізованій сцені нагородили учасників виставки та влаштували міні-концерт. Організатори розповіли, попри не зовсім весняну погоду, багато з запланованого вдалося.

 «Хочу виразить подяку міському голові Зеленському Сергію Володимировичу за його чуйність до нас, голубоводів, за його підтримку, міську раду, за підтримку нас. Також хочу висловить підтримку підприємцям, які допомагали нам в цьому заході. Велике їм спасибі», – Григорій Бутенко, голова ГО Лозівський клуб голубоводів.

Організатори пообіцяли, що восени знову влаштують виставку для лозівчан. Орієнтовно, захід планують провести в середині жовтня.