На прийом без черг: у Лозовій пацієнти можуть записатися до лікаря онлайн

Лозівчани можуть записатися до лікаря не виходячи з дому. Така послуга стала доступною близько місяця тому.

Все що потрібно пацієнтам аби скористатися послугою – підписати декларацію з лікарем та зайти на сайт «Медкард 24».Там вказати свій номер телефону та обрати зручний час для прийому. Містяни запевнили, так набагато зручніше, ніж раніше.

З’явилася у поліклініках ще одна нова послуга для пацієнтів – терміновий прийом.

«Якщо людині дуже погано, якщо висока температура, чи зависокий тиск, чи болі в області серця- грудини турбують,  то через цю функцію ми відразу можемо записати людину, надати їй направлення, якщо цього вона потребує і виписати лікарські засоби», – Юлія Косик, заступник директора комунального некомерційного підприємства «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги» по медичній частині.

З 1 квітня Національна служба здоров’я припиняє фінансувати пацієнтів, які не підписали декларації з сімейними лікарями. У Лозовій медики продовжать приймати таких пацієнтів, однак визначитися потрібно якнайшвидше.  У пацієнтів, які не оберуть сімейних лікарів, та не підпишуть з ними декларації, можуть виникнути проблеми.

«В послідуючому можуть виникнути проблеми з випискою рецептів по програмі «Доступні ліки», з направленнями до вузьких спеціалістів, з направленнями на здачу аналізів. Ніхто на даний час не бере оплату з цих людей, але ми просимо визначитися в кінці кінців і підписати договір з сімейним лікарем», – Юлія Косик, заступник директора комунального некомерційного підприємства «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги» по медичній частині.

Зараз, за програмою «Доступні ліки», препарати зі знижкою чи безкоштовно, хворі на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу чи бронхіальну астму можуть отримати тільки за електронним рецептом.

«Людина повинна звернутися, записатися на прийом до свого лікаря, з яким у неї підписана декларація, і тільки цей лікар зможе виписати їй електронний рецепт. На телефон даної особи приходить код чотирьохзначний, і з цим кодом людина йде в аптеку муніципальну», – Юлія Косик, заступник директора комунального некомерційного підприємства «Лозівський центр первинної медико-санітарної допомоги» по медичній частині.

Медики радять  лозівчанам якнайшвидше обрати лікаря та підписати з ним декларацію. Зараз більшість сімейників  вже набрали потрібні 1800 людей.

5 коментарів

  1. Так а где можно записаться он-лайн?

  2. Мы с мужем подписали декларацию с врачом Туренко,но она уволилась.Сегодня обратились в гор.пол-ку,нам сказали записаться уже нельзя.Что нам делать

  3. У меня родственники недавно приехали – ситуация аналогичная.
    Действительно, что в таких случаях делать? Люди как и все платят налоги. Кто уехал, кто приехал. Давайте попросим журналистов Сигмы прояснить ситуацию, полезное интервью будет. Тупика не может быть в этом вопросе. Поправят. Только вот нервы и время.

  4. А где у нас муниципальная аптека?