Лозівський ЦНАП перенесуть та осучаснять

Центр надання адміністративних послуг  планують перенести у приміщення колишньої районної бібліотеки та осучаснити його.

Про це повідомив керуючий справами виконкому Лозівської міської ради Юрій Кушнір 9 квітня.

«Ми вже внесені в перелік міст, які отримають допомогу на створення прозорого офісу за рахунок Мінсоцполітики. Тому, в існуючому Центрі ми не робили ніяких капіталовкладень,щодо перепланування, щодо створення відкритих зон, тобто «openspace», тому що ми орієнтуємось на нове приміщення», – Юрій Кушнір, керуючий справами виконкому Лозівської міської ради.

Лозова бере участь у конкурсі від Програми «U-LEAD з Європою». Лозівська ОТГ зможе отримати мобільний ЦНАП. Це спеціальне авто, де мешканців найвіддаленіших сіл, яким важко добиратися до міста, прийматимуть два адміністратора. Вони надаватимуть найпоширеніші адмінпослуги.

 «Мобільний ЦНАП,сучасний – на базі машини Ford. Буде обладнаний всередині. У комфортних умовах будуть отримувати громадяни послуги. Це є вирішення проблем доступності адміністративних послуг кожного мешканця громади», – Ольга Калініченко, регіональний координатор програми «U-LEADз Європою».

Представники програми «U-LEAD з Європою» приїхали до Лозової, аби подивитися, як працює центр адмінпослуг  та поспілкуватися з громадою. Міськголова Сергій Зеленський поділився, зараз місто за власні кошти купило спеціальну  мобільну валізу. З нею адміністратори виїжджають до людей, але цього для якісного обслуговування замало.

 «З валізою вони їдуть півдня туди, півдня назад маршрутними засобами, для того, щоб обслужити 5 людей. А в нас немає транспорту на сьогоднішній день службового на це дати. Ну,ми  виділяємо – беруть машину мою,там ще чиюсь . Сідають і їдуть», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Представники програми оглянули нинішній  Лозівський Центр адмінпослуг та зауважили, мають  кілька порад, як його покращити.

 «Тут нормальні умови. Ми звернули увагу, що тут є стільці, є туалет – тут нормально. Але мибудемо пропонувати прибрати ці двері – просто їх зняти. Можливо, Вам треба буде вивести відео нагляд з цих кабінетів, і поставити прозорі двері. Це наша пропозиція», – Ольга Калініченко, регіональний координатор програми «U-LEADз Європою».

Експерти наголосили, для них головне, щоб ініціатива у покращенні умов надання якісних послуг виходила саме від громади.