У Лозовій нагородили «Юних інтелектуалів Лозівщини»

У Лозовій нагородили обдарованих школярів, їхніх батьків та вчителів. Свято «Юний інтелект Лозівщини» пройшло 24 квітня.

На сцені Палацу культури нагороджували найуспішніших школярів Лозівщини. Серед них і учениця Лозівської ЗОШ №1 Софія Нечвола. Дівчина написала віршовану роботу і перемогла у Міжнародному конкурсі наукових і творчих робіт про голодомор. Нагороджували лозівчанку у Києві. Керівник Софії Оксана Костенко запевнила, працювати із молоддю приємно, бо кожна дитина талановита.

«Кожна дитина, вона унікальна, кожна дитина – талановита. Все залежить від вчителя, потрібно знайти ключик», – Оксана Костенко, завідувач бібліотеки Лозівської ЗОШ №1.

Нагороду за призові місця на олімпіадах обласного рівня вже не перший рік отримує старшокласник Амір. Батьки хлопця поділилися секретами виховання юного таланту.

 «Это все наш сын, он учится, очень целеустремленный мальчик, это все его заслуга. Я думаю, единственный секрет – это по-настоящему любить своих детей, давать им силу, веру в себя», – Олена, мама школяра.

Призове місце у Всеукраїнському журналістському конкурсі здобула також наша юна колега – ведуча програми «Калейдоскоп NEXT» Тетяна Ткаченко. Разом із своєю керівницею Оленою Діденко дівчина здобула 2 місце у номінації «Відео». Юна медійниця наголосила, не варто боятися  брати участь у різних конкурсах, тоді результат не змусить чекати.

 «Наверное, я и сама раньше боялась учавствовать в конкурсе, потом, когда я все-таки поняла, что я могу хоть что-то сделать…Я думаю, просто нужно не бояться, нужно отправить работу и поверить в себя, поверить в то, что ты сможешь победить. Пускай это не первое место, пускай это не сразу будет, не в кажжом конкурсе ты будешь побеждать, но все равно, пытаться стоит», – Тетяна Ткаченко, учениця Лозівської ЗОШ №7.

Загалом, школярі запевнили, підготовка до олімпіад та різних конкурсів забирає багато часу і сил. Однак, дійсно, результат того вартує.

«Звичайно, це важко, в тому сенсі, що витрачається дуже багато часу, сил, ресурсів. Але, все одно це приємно, коли ти розумієш, що ти багато чого знаєш на цій олімпіаді, коли ти розумієш, що ти гарно її написала. Найкраще, це коли ти нарешті дочекався результатів цієї олімпіади, дивишся, і ти один з найкращих. Це дуже гарно!», – Єлизавета Ковпенко, учениця Лозівської ЗОШ №11.

На сцені юних інтелектуалів вітали керівники Лозівщини. Мер Лозової Сергій Зеленський та голова Лозівської РДА Ашот Керопов подякували школярам, батькам та вчителям за їхню щоденну відданість тому, чим вони займаються.

 «Велика вдячність батькам, які максимально зробили все для того, щоб привити Вам, дорогі діти, ті знання, які у Вас є. Вчителям, які кожен день з Вами навчаються», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

«Наша главная задача, создать такие условия для учителей, для тех людей, которые имеют знания, чтобы они передавали эти знания детям. И условия должны соотвествовать современному уровню», – Ашот Керопов, голова Лозівської районної державної адміністрації.

Привітання від народного депутата Анатолія Гіршфельда передав його помічник – Олег Губенко.

«Безумовно, дякую батькам, завдяки яким зростають такі обдаровані особистості. Бажаю юним обдаруванням та їхнім наставникам здоров’я, миру, досягнення нових висот і здобуття ще більших перемог. З повагою, народний депутат України Анатолій Гіршфельд. Від себе особисто, хочу побажати всім здоров’я, миру, наснаги та всього найкращого», – Олег Губенко, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

Приєдналася до привітань і очільниця управління освіти Вікторія Урванцева. Вона запевнила, майбутнє – за обдарованими дітьми.

 «Перед нами, освітянами, стоїть нелегка задача, виплекати людину творчу, бо саме за обдарованою особистістю  в нашому суспільстві – майбутнє», – Вікторія Урванцева, начальник управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Загалом за перемоги у олімпіадах та конкурсах на святі нагородили більше 50 учнів, вчителів та їхніх батьків. Школярі отримали подарунки від міського керівництва та благодійного фонду «Патріоти».