Чверть століття на сцені: ансамбль «Україночка» відзначив ювілей

10 травня фольклорний ансамбль «Україночка» відзначив свій День народження.
Катерина Блиннікова у складі ансамблю вже більше 10 років, жінка наголосила, мета гурту відроджувати українську пісню.

«Пісень дуже багато. Десь 300-400 пісень. В репертуарі нашому 300-400 пісень. Фольклорних, народних, ну, і більш уже современних таких», – Катерина Блинникова, староста фольклорного ансамблю «Україночка».

Колектив постійно оновлюється, розповіли учасники ансамблю. За час існування «Україночка» віднайшла свою родзинку.

«Хорошие, певучие мужчины у нас. Это наша изюминка в нашем ансамбле. Знаете, обычно везде выступают только одни женщины, а у нас мужчины. Это хорошо», – Катерина Блинникова, староста фольклорного ансамблю «Україночка».

Ансамбль тішить своїми піснями не лише лозівчан, «Україночку» часто запрошують до інших районів, поділився керівник фольклорного колективу Сергій Сидоренко.

«Концертов много, коллектив любит выступать. У нас есть постоянная точка, там въезжаем в Вербки, в санаторий приглашают часто. Каждый месяц мы там, бывает и два раза в месяц. Последний концерт на фурор там прошел. Там вообще. Овации были. Вот буквально на той неделе и опять просят подъехать», – Сергій Сидоренко, керівник фольклорного ансамблю «Україночка».

Підтримати колектив та привітати з Днем народження на святковий концерт прийшла повна зала глядачів.
З річницею створення колектив поздоровили не лише шанувальники. Мер Лозової Сергій Зеленський подякував ансамблю за активність та вручив сертифікат на 10 тисяч гривень на нові костюми.

«Мені дуже приємно сьогодні бути на цьому святі. Ну, хоть кажуть і поважний вік, не такий він вже і вік – 25 років. Це тільки початок, я думаю. Тому хотів би приєднатись до тих поздоровлень, які вам говорили. Хотів би вас нагородити похвальною грамотою та вручити сертифікат. Я думаю, ви оприділитесь куди ви його витратите. Там не здорова сума, але, я думаю, для початку хвате», – Сергій Зеленський, Лозівський міський голова.

Привітання та подяку від народного депутата України Анатолія Гіршфельда передала його помічниця Ольга Федченко.

«За дорученням народного депутата України Анатолія Мусійовича Гіршфельда подяка оголошується  колективу фольклорного ансамблю «Україночка» Лозівського міського Палацу культури за вагомий внесок у розвиток мистецтва, відродження та популяризацію української народної пісні. Та  з нагоди 25-річчя з дня заснування. Вітаємо вас», – Ольга Федченко, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

Квіти, відзнаку та привітання від керівників району  передала заступник голови Лозівської РДА Валентина Харченко.

«Велика вам шана, добробуту і творчих злетів», – Валентина Харченко, заступник голови РДА.

Сама ж «Україночка» подякувала засновниці колективу Раїсі Василівні Поповій та нинішньому керівнику.