Ремонт на півмільйона: у Яковлівці капітально оновлюють будинок культури

На Лозівщині,у Яковлівському будинку культури вперше за 30 років роблять  капремонт.

З грошима на втілення заповітних планів допомогла Лозівська об’єднана тергромада, до складу якої увійшла Яковлівська сільрада.

«Стеля, на мою думку, має бути біла. Колір стін вибирали жовтенький, так як у нас банер  у нас сонячний, жовтий. Перед сцени у нас також жовтий», – Ольга Цилінська, директор Яковлівського будинку культури.

Директор Яковлівського будинку культури Ольга Цилінська провела  екскурсію закладом та похвалилася оновленнями. Розповіла, з березня у ньому проводять капітальний ремонт. Будівельники працюють без вихідних. Після того, як закінчать фарбувати стіни та стелю зали, почнуть ремонтувати сцену.

«Планується ще сцена у нас. Там буде дуже багато робіт. Вони будуть знімати майже все – до досок», – Ольга Цилінська, директор Яковлівського Будинку культури.

Ремонт у закладі не заважає місцевим артистам. Вони, як і раніше, продовжують готуватися до свят та концертів.

Близько 40 років на Яковлівській сцені провів Василь Білецький. Чоловік запевнив, хоча дуже любить співати, проте переїхати до міста, або побудувати кар’єру співака, не прагнув.

«Привик у селі жити і туди не тягне – в города, театри їхні. Хочеться бути у селі. Який би талант не був, навіть якби ще краще співав,не поїхав би, мабуть, туди. А там нудне життя міське – не хочу. Хочу в селі бути – дерева, корови ходять, куди веселіше, ніж у місті», – Василь Білецький, мешканець Яковлівки.

Артисти  запевнили, раді тому, що їхній «другий дім» нарешті оновлюють. Вони подякували керівникам тергромади та району за довгоочікуваний ремонт.

Капітальний ремонт у будинку культури почали після того, як Яковлівська сільрада приєдналася до Лозівської об’єднаної тергромади, розповіла виконуюча обов’язки старости Катерина Куштим.

«Те що у нас у селі зміни які відбуваються, у громаді, мабуть, про це і говорити не треба. Тому, я так думаю, що сумніви у нас вже  відпадають, чи вірний ми крок зробили, чи не вірний. Думаю, що вірний», – Катерина Куштим, виконуюча обов’язки старости Яковлівського старостинського округу.

Зараз на ремонт будинку культури  у Яковлівці з бюджету тергромади  витратили вже майже півмільйона гривень.

«Планувалося, спочатку, 200 тисяч гривень, потім це вилилося в 350 тисяч. Ну, а зараз вже ця сума доходить до 500 тисяч, тому що з кожним кроком бачимо, що і там треба, і те треба підлатать, через те, можливо, сума буде ще й більша», – Катерина Куштим, виконуюча обов’язки старости Яковлівського старостинського округу.

Вже за кілька місяців у закладі планують закінчити роботи та проводити концерти вже у оновленій, сучасній залі. А поки, майже півсотні дорослих та малих акторів, читців, співаків та танцівників займаються у невеликому  приміщенні за сценою. Хоча місця малувато, однак, головне, що є бажання розвиватися та займатися улюбленою справою, запевнили аматори.

[fvplayer id=”11″]