Відзначили за перемоги: на Лозівщині привітали обдарованих учнів

У Лозівському районному Будинку культури 14 травня влаштували свято для успішних учнів району, їхніх вчителів та батьків.

14 річну ученицю Смирнівського навчально-виховного комплексу Вікторію Горлатенко привітали з перемогою у обласному етапі учнівської олімпіади з географії. Для дівчини 14 травня не звичайний день – бо свято обдарованих припало на її День народження.

«Мої друзі сьогодні зранку прийшли до мене в дім з великою кількістю кульок, з квітами, з подарунками, з привітаннями», –  Вікторія Горлатенко, переможниця обласної олімпіади з географії.

Дівчина поділилася, разом зі своєю вчителькою багато займалися. Вивчали нові терміни та розв’язували задачі.

«Найскладнішим – це була моральна підготовка, тому що це важко – приймати участь у олімпіадах, але я зрозуміла, що це мені потрібно. Я хочу цим займатися і я йшла вперед, до перемоги», –  Вікторія Горлатенко, переможниця обласної олімпіади з географії.

Головний секрет успіху вчителя, як виховати обдаровану дитину – знайти спільну мову та привчити завжди прагнути більшого, розповіла наставниця Вікторії Яна Білошниченко.

«Якщо вчитель зможе показати дитині, що потрібно працювати з книгою, потрібно любити її, і потрібно постійно намагатися досягнути якихось висот у житті – чи то спорт, чи якась творча праця, наукова робота. Ось тоді, я вважаю, усе складеться і у вчителя, і в майбутньому – в учня», – Яна Білошніченко, вчитель географії та історії Смирнівського НВК.

Більше двох десятків найуспішніших учнів Лозівського району нагородили за їхні успіхи – перемоги у різних етапах олімпіад та конкурсів. Школярам подарували гаджети, путівки до таборів відпочинку, а також вручили грамоти.

«Вы- гордость Лозовского района. Вами гордятся не только ваши родители, но и вся громада Лозовщины. Делая первые шаги в освоении наук, вы закладываете будущее своей карьеры.В скором времени вы придете на смену нам», – АшотКеропов, голова Лозівської райдержадміністрації.

Поздоровлення учням, їхнім батькам та вчителям від народного депутата України Анатолія Гіршфельда передав його помічник Олег Губенко. Від Всеукраїнського благодійного фонду «Патріоти» школярі отримали карти пам’яті.

«Для мене велика честь сьогодні бути на цій сцені, вітати найталановитіших, найздібніших, найтворчіших учнів та їх наставників Лозівщини. Адже саме вам, найталановитіша молодь, розбудовувати та творити нашу рідну Україну, у подальшому», – Олег Губенко, помічник народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

Подяки від районного управління освіти отримали  також вчителі. Відзначили і батьків обдарованих школярів.