Школярі Лозівської ОТГ позмагалися у стрільбі, стройовій підготовці та знанні історії

У Лозовій 17 травня пройшла військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»).

Цьогоріч кількість учасників зросла, долучились учні шкіл старостинських округів. Гру «Джура» проводять щороку для учнів 8, 9 та 10 класів. На заході змагалися не лише команди міських шкіл.

«В цьому році наші рої поповнилися. Ви знаєте, що ми увійшли до складу ОТГ і у нас є нові команди. Я сподіваюся на те, що це вагомий внесок в ваш майбутній патріотизм і сподіваюсь на те, що саме ви будете гідними синами та дочками нашої держави»,– Вікторія Урванцева, начальник управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради.

Захід провели разом з Лозівським об’єднаним  міським військовим комісаріатом. Військовий комісар Артем Требесов поділився, завдяки цій грі діти краще розумітимуть історію.

«Заходи щодо патріотичного виховання нашої дошкільної молоді і шкільної молоді це, по-перше, наша безпека в майбутньому і вони будуть розуміти нашу історію, історію українського війська. І підтримувати славні традиції, які нам дала наша держава»,– Артем Требесов військовий комісар Лозівського об’єднаного  міського військового комісаріату.

Для школярів підготували командні та самостійні завдання. Учениця Чернігівського ліцею Валерія поділилася,  чи не найскладнішим завданням вважала іспит з історії.

«Из всех которые есть, ну, для меня это, наверное, история. Потому что я не очень в истории ориентируюсь и по этому отвечать на вопросы, но так как меня вызвали, пришлось отвечать и немного подготовиться. Наверное, самое сложное было ориентироваться в ответах, то есть, чтоб ничего не перепутать, чтобы на все ответить правильно и не подвести свою команду», – Валерія, учениця КЗ «Чернігівський ліцей».

Для Микити  з Лозівського НВК «ЗНЗ-Ліцею»№4 найскладніше було на стройовій підготовці.

«Думаю, строевая подготовка. Там надо отточить именно как надо ходить и надо слышать команды командира», – Микита, учень ЛНВК «ЗНЗ-Ліцею»№4.

Попри складнощі хлопець поділився,  минулого року команда їхнього навчального закладу посіла 1 місце, прогнозів на перемогу хлопець не робить, розповів, цьогоріч усі рівні у шансах стати кращими.  А от Антон з Миролюбівського ліцею переконаний, конкуренція завелика, тому на перемогу не розраховують.
Майже 5 годин учні виконували завдання гри, серед яких  біг з перешкодами, надання першої медичної допомоги, стрільби та інше. Наприкінці заходу судді визначили кращих у кожному завданні.

Переможцями цьогорічної військово-патріотичній гри «Сокіл» («Джура») стала команда зі Лозівської школи №1. Капітан команди переможців  Богдан розповів, що було найскладнішим.

«Найскладніше це підготовка. Щоб підготовитись якісно, треба дуже багато проробити роботи. Багато стройового впоряду, тому що це найскладніше завдання є для багатьох учасників. За стройову дуже сильно хвилювалися, тому що, ну, це одиночне, а то командне. І коли по одному ти повинен сам робити, а не з усіма», – Богдан Кочерга, учень ЛЗОШ №1, капітан команди переможців військово-патріотичній гри «Сокіл» («Джура»).

Тепер команда першої школи представлятиме Лозівську ОТГ на обласному етапі гри.