Панютинська музшкола відзначила 50-річний ювілей

17 травня працівників музшколи та учнів вітали не лише керівники і колеги з Лозової та Панютиного, а й з сусіднього району та Харкова.

У концерті до Дня народження задіяли більше 70 юних талантів, вони показали майже 30 номерів.  День народження поєднали із річним звітним концертом. Захід влаштували у Панютинській першій школі.

Відзначити 50-річний ювілей  Панютинської дитячої музичної школи запросили колишніх та нинішніх викладачів закладу, учнів та їхніх батьків. Рідні хлопців і дівчат запевнили, діти люблять цей заклад не лише за те, що тут навчають мистецтву, а й за те, що виховують якості, які потім також знадобляться у житті.

«Школа очень хорошая, сдесь не только обучают музыке, и человеческие качества прививают. Это дети, которые могут распоряжаться своим временем, своим досугом, не только учиться прекрасному», – Інна, мешканка Панютиного.

За час існування, учні школи посідали призові місця на Всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Одне з найважливіших досягнень – отримання стипендій учнями шкіл естетичного виховання «Надія Слобожанщини» Харківської облдержадміністрації. Учні Панютинської музшколи ставали стипендіатами 2 роки поспіль. Добру звістку у школі отримали і цьогоріч.

«І в цьому році, ще офіційно результати не оголошені, але, нам, по секрету, вже сказали, що наш дует баяніст та акордеоніст в складі Олексія Захарченка та Данила Щербиновського – стали стипендіатами. Вручення, як завжди, буде наприкінці травня або початок червня місяця», – Олександр Шапко, директор Панютинської дитячої музичної школи.

Із ювілеєм школу вітали заступники мера Володимир Барановський та Олексій Корпан. Вони передали школі сертифікат на меблі.

«Побажати, щоб ваші учні, по-перше, наші діти, по-перше, виросли вихованими і естетично, також. І щоб завоювали усі медалі і усі номінації, які тільки є на цій сфері», – Олексій Корпан, заступник Лозівського міського голови.

Привітання від народного депутата України Анатолія Гіршфельда передала його помічниця Ольга Федченко. Від Всеукраїнського Благодійного фонду «Патріоти» вона також передала сертифікат на меблі. Директор Панютинської дитячої музичної школи Олександр Шапко запевнив, столи вже в школі і найближчим часом ними користуватимуться діти.

«Фонд «Патріоти» нам подарували учнівські столи, для теоретичних класів. Їх, нам вже, до речі, привезли, вони вже в нас. Ми їх ще не випробували, але вони вже приїхали, тобто з понеділка будемо їх розставляти по класах, і діти зможуть вже за ними займатись», – Олександр Шапко, директор Панютинської дитячої музичної школи.

Із Днем народження школу вітала також директор обласного навчально-методичного центру Тамара Самоварова. Директор школи також приймав вітання від очільниць управління культури Лозівської міськради, керівників вищого коледжу мистецтв, музичних шкіл міста і Близнюків, керівників Палацу культури та  Будинку науки і техніки ПВРЗ, священнослужителів, керівників шкіл Панютиного та Хлібного. Здебільшого гості дарували винуватцям свята творчість – власні вірші, картини та пісні.

Вітали присутніх і колишні директори Панютинської муз школи Сергій Сидоренко та Любов Пронько. Вони нагадали, на час відкриття школи, у 1969 році, було 37 учнів, за 50 років навчалися 3 покоління панютян. Наприкінці заходу директор школи Олександр Шапко разом з викладачами також подарували присутнім композицію.