Волонтери Лозової шукають новий притулок для тварин

У Лозовій волонтери не можуть сплатити оренду приміщення, яке запропонувала під притулок місцева влада.

Будівля знаходиться в аварійному стані та потребує капітального ремонту, розповіла волонтерка Аліна Безверхня.

 «Новое здание приюта находится в аварийном состоянии. Оно требует миллионных вложений в ремонт. Кроме этого, нам его не просто дали в использование, нам его предложили взять в аренду, и аренда не дешевая – 4 тысячи гривен. Для гражданской неприбыльной организации это, в общем-то, не подъемно», –  сказала волонтер Аліна Безверхня.

Узимку волонтери разом з містянами почали підготовчі роботи у цьому приміщенні – розчистили кімнати та підготували стіни, але ремонт так і не розпочали.

 «Мы подготовили там несколько комнат, именно под пункт стерилизации. Сняли старую штукатурку, готовились его делать. Но, до того момента, как не подписан договор, мы ж не имеем права деньги, которые дали люди, вкладывать во что-то неопределенное. И потому деньги эти так и лежат», –  волонтер Аліна Безверхня.

У притулку збиралися тримати агресивних собак, які можуть покусати мешканців міста, та відкрити пункт стерилізації тварин, з сучасними умовами та обладнанням.

Щоб вирішити питання, влада запропонувала волонтерам взяти в оренду лише 2 кімнати, але цього замало, поділилася Аліна. Заступник міського голови Валерій Крикун на сесії міськради зазначив, фінансування громадських організацій з бюджету міста неможливе. Секретар Лозівської міської ради Сергій Коба запропонував призначити консультаційну нараду, на якій вирішуватимуть подальшу долю притулку.

2 серпня Аліна Безверхня з представником УЖКГ Лозівської міськради Наталією Скибою з’їздили до Первомайського, де відвідали пункт стерилізації тварин, який фінансується за кошти міста. Мер Первомайського Микола Бакшєєв зазначив, після створення пункту стерилізації укуси тварин зменшилися з 30 разів на рік до трьох.

Зараз хворих тварин волонтери утримають у старому приміщенні, яке здобули власними силами, без допомоги влади,  Місця для агресивних песиків там не вистачає.