У Лозовій «візьмуться» за незаконних торговців цигарками і алкоголем

Лозова недоотримала понад мільйон гривень акцизного податку.

Мер переконаний несумлінних підприємців кришують. Про це він заявив на нараді з правоохоронцями 1 серпня.

Цьогоріч Лозова отримала понад 4 мільйони гривень акцизного податку. Найбільші платники  – торговельні мережі і бази. Вони цьогоріч заплатили на чверть більше податку, ніж торік, за такий самий період.

Загалом у місті майже 150 платників акцизного податку. Понад 100 з них – це ФОПи (фізичні особи підприємці). Розмір їхніх відрахувань у бюджет міста, навідміну від великих точок, навпаки впав – на третину.

Підприємці приховують свої реальні обороти, у цьому винні відповідні служби, переконаний мер Сергій Зеленський. У місті також діють незаконні точки продажу підакцизних товарів, мер перелічив 12 місць. Незаконні точки усі знають, а де результат, спитали лозівчани.

Поліція пояснила, нелегальними  цигарками має займатися податкова поліція. Звичайна поліція може порушувати справи лише за незаконне виготовлення цигарок. Прокуратура порадила поліції частіше штрафувати незаконних торговців.

Проблема з незаконними цигарками і алкоголем не вирішується, бо служби цекришують, заявив мер. Які саме служби, не уточнив. Пообіцяв сам зайнятися незаконними точками.

Станом на 6 серпня на Центральному ринку торгують незаконними цигарками – відкрито на вході, з боку храму.

Один коментар

  1. обкурений

    Чудасія. Відкрито торгують контрафактом, що рівнозначно “грабують бюджет” міста, навкруги ціла контор, вщент забитих державними мужами та мужицями і усі ці контори не можуть розібратися у питанні хто повинен присікати таке неподобство. Саме смішне й онидне одночасно те, що усі бариги відомі, думаю що мер знає конкретно “кришеватєлєй”, просто не озвучує. А з іншого боку – хто як не мер у тому числі причетний до того, що наше тихе, гарне місто перетворюється у збіговисько ганделиків? Припускаю, що при отриманні дозволів такі горе-бізнесмени/вумени пару десятків метрів тротуару прокладуть, а далі? Далі все по кругу, безоблікові цигарки та шмурдяк, неоформлені реалізатори і як наслідок – “хфігвам” до бюджету міста.