У Лозовій замість машзаводу можуть бути сонячні батареї

У власника Лозівського заводу метало-конструкцій необхідно через суд відібрати землю, закликав міськголова Сергій Зеленський 1 серпня на нараді з правоохоронцями.

Однак секретар міськради Сергій Коба наголосив, це не можна зробити, поки триває процедура ліквідації підприємства. Наразі на власника машзаводу відкрили 3 кримінальні провадження. За оперативною інформацією, він переховується у зоні збройного конфлікту на Сході України. Власник підсилає своїх представників, щоб місто дозволило розібрати будівлі, які залишилися. Міськрада, у свою чергу, наполягає, щоб власник розчистив територію, зробивши рекультивацію.

Поки місто розбиратиметься з власниками машзаводу, треба убезпечити його територію, закликали авилівчани. Переймаються, там можуть травмуватися діти, бо поруч школа. Підлітки ходять ввечері  у занедбані та аварійні приміщення машзаводу пиячити, дехто там навіть «колеться», говорять свідки.

Керівництво Лозової попросило поліцейських патрулювати біля машзаводу, а також залучити службу у справах дітей. Наразі місту вдалося заморозити розтягування будматеріалів, запевнив Сергій Коба.

Машзавод почали активно вирізати у 2014-15 році, коли змінився власник підприємства – спершу вивезли обладнання, потім почали розбирати стіни.

Кримінальні провадження слід відкривати не лише проти машзаводу, а й щодо керівника Фонду держмайна, переконаний мер. На території машзаводу є занедбана будівля, яка належить Фонду, але за нею не слідкують. Загалом таких будівель у місті 6 і всі вони занехаяні, запевнив міськголова.

2 коментарі

  1. Работник ЛЗМК

    За хаус с заводом ЛЗМК надо не цигана искать а спросить с почётного гражданина Лозовая Жужома В.В и экс мера Степанова С.В .