Користь для мами та дитини: лікарі про грудне годування

Лозівські медики нагадали матерям про важливість годування грудьми.  

Грудне вигодовування корисне не тільки вітамінами, сам процес допомагає матері та дитині зблизитись, запевняють лікарі. Для мам годування не менш корисне, ніж для малюків, розповіла заступник директора з медичної частини Юлія Косік, воно допомагає породіллям впоратись або уникнути післяродової депресії.

 «С молоком матери передается и иммунитет ребенку. Считается, что если ребенок на грудном вскармливании, то чаще всего вирусными заболеваниями он до года, такими, допустим как даже корь, ветрянка, если мама перенесла это ранее, то ребенок не должен заболеть. Все-таки  иммунитет передается с молоком матери тоже» – заступник директора з медичної частини Юлія Косик.

З молоком мами дитина отримує всі необхідні поживні речовини, які не завжди можливо отримати від суміші.

 «Питательные вещества поступают в том количестве и в тех состояниях, в которых они должны поступать к ребенку. Потому, что несовершенный у них еще желудочно-кишечный тракт, не все гормоны выделяются как у взрослого человека, а в грудном молоке все природой подобрано, сделано так, что б все усваивалось, все приносило только пользу ребенку», – заступник директора з медичної частини Юлія Косик.

Юлія Косик зазначила, годувати груддю просто. Перші місяці потрібно дотримуватися дієти, не вживати шоколад, солодощі і випічку, та екзотичні фрукти, які можуть стати алергенами. В жодному разі неможна вживати газовані напої та майонез. Годувати немовля потрібно за його потребою, тоді, коли дитина зголодніє.