Фінграмотність і скорочені уроки: що очікує учнів у навчальному році?

Відтепер у школі не оголошуватимуть оцінки на увесь клас та самі вирішуватимуть, як святкувати День знань.

Новий навчальний рік підготував для учнів безліч нововведень.  Одне з них – скорочення уроків через високу температуру. Уроки планують зменшити до 35 хвилин, однак лише за умови аномальної для вересня спеки. Вжити заходів вирішили , щоб дітлахи могли спокійно адаптуватися до школи та налаштуватися на навчання, заначила начальниця управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева.

Нові правила зачепили і учнівські оцінки. Відтепер, вчителі не можуть оголошувати бали на увесь клас. Це допоможе уникнути цькування та стресів для дитини, переконані фахівці.

«Вчитель сьогодні не має вже права оголошувати оцінку на увесь клас. Вона може цю оцінку оголосити окремо учню на перерві, як було сказано, або батькам. Тобто, для того, щоб не було для дітей стресових таких ситуацій», –  начальниця управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева.

Фінансову грамотність, як предмет, на Лозівщині не вводитимуть, але школа сама може обрати собі цю науку як факультатив. Викладати його може буть-який вчитель, що отримав свідоцтво про проходження відповідних курсів.

«Це як факультативні курси кожна школа може обрати. Звісно, що є нові підручники, сучасні, тому я думаю, якщо це цікаво, і знову ж, це факультатив, який обирають діти, тому, це не заборонено, я думаю, що це буде сучасним і цікавим для дітей», – начальниця управління освіти, молоді та спорту Вікторія Урванцева.

Свято першого дзвоника також зазнає змін. Тепер школи самі вирішуватимуть, як його проводити. Це можуть бути концерти, квести, ігри або інші заходи.