На Лозівщині дітей, які не мають щеплень, можуть не пустити до школи

З вересня цього року невакцинованих дітей можуть не допустити  до навчання. Про це повідомила головна освітянка міста Вікторія Урванцева.

Питання обов’язкових вакцинацій – спірне, наголосила Вікторія Урванцева. Першокласникам, коли вони приходять до школи, потрібна довідка про медогляд і більше нічого керівництво  закладу просити не може.  Лікар сам вирішує дозволяти навчатися чи ні.

«Дитина може прийти до школи без цих прививок, якщо в неї є відмітка лікарів. Але, ми зустрілися з тим, що, наприклад, лікар може написати:«може навчатися в школі, але не має щеплень». Тут таке спірне питання, я думаю, що це вже робота лікарів, як вони допускають до школи таку дитину», –начальниця управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Вікторія Урванцева.

Відраховувати невакцинованих дітей зі школи освітяни не можуть, тому будуть шукати шляхи вирішення проблеми з місцевою владою, лікарями та батьками, щоб уникнути спалаху інфекційних захворювань.

«Загроза ж за тими дітьми, які не прищеплені. Тобто, діти, які мають щеплення, як кажуть лікарі, хворіють не в такій важкій формі і так далі. Але, дитина, яка з ними спілкується не щеплена, вона приходить до дому, а дома є дітки маленькі, які також не мають цього щеплення. То загроза для кого? Для дітей, які знаходяться дома», – начальниця управління освіти, молоді та спорту  Лозівської міської ради Вікторія Урванцева.

Батьки, які в жодному разі не погоджуються на щеплення, можуть перевести дитину на сімейне навчання. У такому разі, дорослі самі мають  викладати предмети для дітей, допомога вчителя не передбачена.

«Вони зараховуються до класу, зараховуються до школи, але в школу не ходять. Ну, і тут вже питання, яку якість знань вони отримають вдома. Я не думаю, що всі батьки фахівці з будь-яких предметів, що вони можуть дати ті знання, які дитина отримає в школі, в колективі», – начальниця управління освіти, молоді та спорту Лозівської міської ради Вікторія Урванцева.

Щоб дітлахи без проблем могли потрапити 1 вересня до класів, потрібно вакцинуватися, це допоможе уникнути конфліктів та непорозумінь, підсумовують освітяни.