У Лозовій відзначили 150-річчя міста

16 вересня зранку у місті провели традиційні урочистості, пізніше, до самої ночі усі охочі розважалися на площі біля Палацу культури.

Святкували не лише День міста, а й 76 річницю визволення від фашистських загарбників. О 10 ранку ветерани, керівники міста, представники організацій та установ пройшли урочистою ходою від скверу Шевченка до Меморіалу Слави.

Там провели мітинг-реквієм – традиційно згадали усіх, хто загинув, захищаючи Лозівщину у роки Другої  світової війни, та подякували ветеранам . У Лозівській тергромаді залишилося  35 учасників бойових дій, наголосив міський голова Сергій Зеленський.

Пізніше, на площі Соборності  представники старостинських округів пригощали гостей та продавали різноманітні українські страви.

О 16 годині свято продовжилося на площі біля Палацу культури. Для лозівчан та гостей міста показали сучасну та раритетну військову техніку.

Народні майстри дивували своїми поробками, а вокальні і танцювальні колективи влаштували святковий концерт.  На День міста запросили також народну артистку України Ірину Білик.

Завершив вечір майже 8-хвилинний фейєрверк та виступ лозівського гурту «Каверс».