Після відлиги у лозівчан потекло зі стелі +vd

Сніг розтав — і лозівчан залило. Молода родина — Ольга та Сергій — живуть на останньому поверсі будинку №30 на 4 мікрорайоні. Вдень 26 грудня, коли температура повітря перевалила за плюс, їх терміново викликали сусіди.

“Близько 11 години нам зателефонувала сусідка і сказала, що ми зотоплюємо сусідів знизу. Нам стало цікаво. Ми приїхали додому і побачили, що з даху тече вода. Ми вступили у воду!. Потім пройшли далі і побачили, що ялинка, доріжки — все у воді”, – згадує Ольга.

Водою залило половину їхньої маленької квартири. За словами Ольги, за одну годину зі стелі натекло 4 відра води.

У сусідів того дня зі стін взагалі змило шпалери. Як з’ясував Сергій, покрівлі потекли майже у всіх квартирах на 9 поверсі у його будинку.

Після метушні із відрами чоловік зателефонував на диспетчерський номер Житлово-управляючої компанії. Але там, розповідає Сергій, його скерували у ЖЕК.

“Прийшов хлопець, подивився, розвів руками: “Ну, а що я можу зробити? Чекайте весни”, – розповідає Сергій.

Родина збирається звернутися у КП “ЖУК” тепер із заявою. Але після відлиги таких звернень там — купа, говорить його директор Сергій Єршов. Зараз найчастіше причиною протікань стає засмічення зливової каналізації. Вода шукає собі шлях і, найчастіше, знаходить. Бо ремонтів, за словами директора ЖУКа, потребують усі багатоповерхівки на мікрорайонах.

“За такої погоди ми ставимо завдання перед ЖЕКами побувати на усіх дахах і добитися, аби зливостоки працювали нормально Але такої роботи бува. Можливо, и у 30-му будинку така проблема. Але там і покрівлю треба ремонтувати”, – говорить Сергій Єршов.

Ремонту покрівлі мешканці 30 будинку на 4 мікрорайоні навряд дочекаються, якщо не співпрацюватимуть з комунальниками. ЖУК пропонує 2 шляхи: скидатися усім під’їздом — і тоді дах відремонтують у необхідному обсязі, або ж створювати ОСББ — тоді гроші на ремонт дає бюджет.

У першому варіанті можливий тіки поточний ремонт — він допоможе років на 5, говорить Сергій Єршов. Капітальний же ремонт роблять виключно для ОСББ.

Валерія Гецко

 

{youtube}b08cgIGrfFs{/youtube}