ЛКМЗ в основному виконав колективну угоду за 2012 рік і прийняв нову +vd

Перед тим, як затвердити договір на 2013 рік, проаналізували минулорічний. Для цього на Лозівському ковальско-механічному заводі зібрали конференцію з понад 2 сотень людей. Там були заводчани, представники обласної галузевої профспілки та місцевої влади.  

Минулорічний колективний договір ЛКМЗ визнали кращим в області. І в основному його виконали. Навіть попри складну фінансову ситуацію на підприємстві, зазначив генеральний директор заводу Василь Черномаз.

За словами керівника, у минулому році обсяги виробництва на ЛКМЗ зменшилися на 20%, а  середня зарплата, навпаки, зросла на 6%. Вона склала 2355 грн. Заводчанам продовжували надавати матеріальну допомогу, оздоровлювати і сплачувати заняття у спортивних залах, поїздки на футбольні матчі та екскурсії.

Голова профспіки ЛКМЗ Анатолій Мовчан зазначив, що адміністрація заводу зважала на проблеми працівників і своєчасно їх розглядала. Він назвав виконання угоди задовільним.

Наприкінці конференції оприлюднили колективний договір на 2013 рік. За основу взяли минулорічну угоду. Новий договір містить лише кілька відмінностей на користь працівників. Одна з них – оплачувані відпустки для афганців та чорнобильців у дні пам’яті.

Голова Харківської обласної профспілки автомобілесільпгоспвиробників України Віктор Антонов новою угодою був задоволений і побажав заводчанам, щоб адміністрація ЛКМЗ її виконувала.

Анна Скрипник

 

{youtube}67jhOjStApY{/youtube}