Жертви лозівського арсеналу просять відновити дорогу +vd

Вулицю Щербакова у 2008 році залишили без дороги пожежні танки та спецтехніка. Люди просять бодай якесь покриття.

 

По вулиці Щербакова розташовано 54 будинки, але дістатись сюди ніяк. Тут мешкають переважно пенсіонери, діти війни та малеча. “Швидка” під’їжджає до першої хати. Далі лікарі вимушені йти пішки. Люди тут ходять у гумових чоботах, а дітей до школи носять на плечах.

Як такої дороги тут ніколи не було. У 50-х роках минулого століття місцеві жителі самостійно завозили сюди дрібний шлак. Сипали його кожен біля своєї хати. У 2008 році під час пожежі на арсеналі на цю вулицю загнали пожежні танки та спеціальну розмінувальну техніку. Саме вона геть зруйнувала ґрунтову дорогу.

По вулиці Щербакова не можуть проїхати ані сміттєвіз, ані катафалк. Померлих тут виносять з вулиці на руках та через городи.

Авилівчани постійно скаржаться своїй квартальній Любові Кулаковій. Вона представляє  їхні інтереси у спілкуванні з владою. Зокрема, на зібраннях голів квартальних комітетів у міськвиконкомі.

Любов Кулакова каже, що постійно піднімає питання доріг по Щербакова, Невського та Лазо на зборах. Просить, аби Щербакова засипали хоча б будівельними відходами — поки реакції ніякої.

Депутат міськради від цього округу Петро Цюпак пояснює, що неодноразово писав запити до управління житлово-комунального господарства. Відповідь приходить, що вулицю до переліку робіт внесли. Але все упирається в гроші, яких немає.

Нагадаємо, на зборах квартальних 2 березня міський жилкомгосп повідомив, що на ремонт лозівських доріг є менше 2 млн гривень. Авилівка під це фінансування не потрапляє. За словами мера Сергія Степанова, Лозова може отримати додаткові 5 млн на дороги. Їх обіцяють пустити на внутрішньо-квартальні шляхи. Чи ремонтуватимуть за них Щербакова — стане відомо пізніше. Зараз  у жилкомгоспі говорять, що остаточного переліку вулиць, які лагодитимуть у 2012 році, поки немає.

Ричард Малайшка

 

{youtube}rPwew9m4KOo{/youtube}