На Лозівщині збільшилися випадки укусів кліщів +vd

На Лозівщині фахівці цьогоріч зареєстрували понад 80 укусів кліщів, за весь минулий рік їх було 150, повідомила головний санітарний лікар Лозівського, Близнюківського та Сахновщинського районів Тетяна Овчарюк. Це лише офіційна статистика, адже не усі лозівчани звертаються до спеціалістів, зауважила вона.

Цьогоріч взимку не було великих морозів, кліщі добре перезимували, тому зараз їх багато, розповіла Тетяна Овчарюк. Вона зазначила, із 9 проаналізованих кліщів – 8 заражені бореліозом.
Якщо після видалення залишиться частина кліща, рана набрякатиме та може потрапити інфекція, розповіла лікар-інфекціоніст Лозівської міської лікарні Ірина Нефьодова. Медики наполегливо радять не вживати народних методів та одразу звертатися у лікарню. Дорослих приймає лікар-інфекціоніст, а дітей – сімейний.
Фахівці також зазначили, краще лікування – профілактика. За словами Тетяни Овчарюк, щоб уникнути укусу кліща, краще не бувати у місцях, де є сухостої. На прогулянку у ліс треба надягати світлий одяг, на ньому буде краще видно кліщів, та закривати усі ділянки тіла. Після прогулянки треба проводити взаємний огляд, додала вона.

            {youtube}tQ8lETfVRFc{/youtube}