Чорнобильцям мають відновити скорочені пільги – Анатолій Гіршфельд +vd

Чорнобильцям мають відновити скорочені пільги. Про це повідомив народний депутат Анатолій Гіршфельд керівникам Лозової на нараді 19 березня.

Верховна Рада 17 березня проголосувала зміни до закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”. Ініціатором законопроекту була депутатська група Анатолія Гіршфельда. 22 березня закон передали на підпис Президенту.

 

Зміни відновлюють пільги на лікування, відпочинок, розширюють 4 групу чорнобильців, гарантують доплати тим, хто працює у радіоактивній зоні, а також передбачають, що пенсії постраждалим внаслідок ЧАЕС, виплачуватимуть у повному розмірі, без урахування одержуваного заробітку, пояснив нардеп.

У Лозовій Анатолій Гіршфельд планує допомогти з виданням книги про чорнобильців. ЛКМЗ попросили убезпечити для візочників сходи на перших поверхах.

Лозівська міськрада та спонсори до 30-річчя аварії на ЧАЕС допомагають ліквідаторам з облаштуванням скверу – вже провели роботи на 300 тис. грн. До роковин чорнобильці також отримають матеріальну допомогу, доповів перший заступник міського голови Олександр Жидков.

{youtube}fMwi4pqmGjY{/youtube}