На Лозівщині колектив ДП ДГ «Комсомолець» оскаржує призначення нового керівника +vd

травня вони запросили представників Національної академії аграрних наук, якій підпорядковується їхнє господарство, щоб оскаржити звільнення директора Нуцалхана Абдулаєва та призначення нового керівника.

 

Люди не розуміють, чому їхнього керівника звільняють, бо з його призначенням у 2013 році господарство значно зменшило кредиторську заборгованість – зараз немає боргів з зарплатні та податків. За час роботи колишнього керівника закупили техніку та відремонтували дахи у приміщеннях. До працівників колишній керівник ставився добре, розповів перший заступник господарства «Комсомолець» Сергій Бражко. За його словами, колектив вважає звільнення їхнього директора незаконним.
Віктор Кабанець, директор Інституту сільського господарства Північного Сходу зауважив, до роботи підприємства були претензії. Зокрема, «Комсомолець» має низькі показники врожайності та тваринництва.
Головний бухгалтер пояснила, показники знизилися через те, що підприємство першочергово сплачувало кредиторську заборгованість. Цьогоріч добрива вже закупили.
Віктор Кабанець, додав, дії академії спрямовані на розвиток господарства. Він пообіцяв, думку трудового колективу передасть керівництву. А рішення про тимчасового керівника не остаточне.
Трудовий колектив запропонував зобов’язати академію аграрних наук України та Інститут сільського господарства Північного Сходу скасувати накази про звільнення колишнього директора. Заступник голови Лозівської РДА Андрій Шевченко пояснив, рішення, яке приймає колектив, юридично неправомірне. Вихід із ситуації – діалог, зазначив він
Наприкінці зустрічі присутні все-таки проголосували за те, щоб рішення про звільнення Нуцалхана Абдуллаєва скасувати.
Через кілька днів працівники господарства прийшли на прийом до нардепа Анатолія Гіршфельда у Орільці. Нардеп запевнив, це питання взяв на контроль.

{youtube}Ov0A1_L6Ny8{/youtube}