У Яковлівці батьки школярів виступають проти пониження ступеня їхнього НВК +vd

У Яковлівці батьки школярів виступають проти пониження ступеня їхнього навчально-виховного комплексу. Скаржаться, директор НВК Марина Запорожець не попередила, що з 1 вересня старшокласникам доведеться їздити на уроки до Краснопавлівського ліцею. Роз’яснень у сільської голови та керівників району батьки просили 23 червня.

Про те, що у навчальному закладі з 1 вересня планують забрати старші класи мешканці Яковлівки дізналися у двадцятих числах червня. Вони кажуть, адміністрація навчально-виховного комплексу не повідомила їх про зміни. За кілька днів батьки вже встигли зібрати понад 200 підписів односельців проти пониження ступеня та написали звернення до керівників села та району з проханням хоча б рік не чіпати навчальний заклад. Люди зауважують, у навчальному комплексі займаються близько 150 дітей.

Яковлівська сільська голова Катерина Куштим пояснила людям, освітня реформа, яка передбачає оптимізацію шкіл залежить від керівництва країни, а не району.

Заступник начальника управління освіти Лозівської райдержадміністрації Дмитро Міненко зауважив, добре, що люди проявляють свою позицію, але їхню думку можуть і не враховувати.

Батьки школярів розповіли, 22 червня вони передали звернення обласному депутату Ларисі Орловій. Через Юрія Петренка своє прохання на зборах передали голові Лозівської райради. Люди кажуть, будуть боротися за свій навчальний заклад до останнього.

{youtube}d8ZjEiGonqw{/youtube}