Україну підіймуть додаткові робочі місця – Анатолій Гіршфельд

Україну підіймуть додаткові робочі місця, і як наслідок зростання економіки, доводив нардеп Анатолій Гіршфельд під час круглого столу з питань працевлаштування у Краснограді 17 червня. На заході були присутні місцеві очільники, сільські та селищні голови, аграрії, потенційні роботодаців та директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко.

Найбільший акцент директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко зробив на контрактній військовій службі. Рекламував її перспективність. Радив сільським головам активніше працювати у цьому напрямку.
Володимир Міненко заявив, Красноград не виконує план щодо контрактної служби. На що військком відповів, плани виконуються, хоча вони й не обов’язкові за законом.
Другий момент, на якому наголошував директор обласного центру зайнятості, громадські роботи,у тому числі і патрулі правопорядку. Цей вид зайнятості держава співфінансує з місцевими бюджетами. Представник місцевих рад зауважили патрулі пов’язані з ризиком, а держава не завжди вчасно виконує фінансові зобов’язання.
Мер Краснограду Володимир Максим зауважив, часткова зайнятість – не вихід, треба створювати постійні робочі місця.
Лише постійні робочі місця дадуть надходження у бюджету та підіймуть економіку України, доводив нардеп Анатолій Гіршфельд.
Обранець пояснив,у березні презентував свій законопроект у Харкові щодо спецрежиму для інвестицій. Місцеві ради за ним зможуть надавати інвесторам тимчасові податкові та інші пільги, щоб сприяти створенню робочих місць.
В результаті зустрічі обласний центр зайнятості зафіксував зауваження місцевих керівників, керівники отримали свіжу інформацію про можливість перекваліфікації людей та різні програми для внутрішньопереміщених осіб.
Круглий стіл був продуктивним, переконаний, народний депутат і очільник федерації роботодавців Харківської області Анатолій Гіршфельд. Найцінніше, виокремив він, підтримка приватних підприємців, які тільки починають свою справу.
Обговорення про працевлаштування за форматом Краснограду проводитимуть у всіх районних центрах.