У ДП «Комсомолець»прокуратура вилучила оргтехніку +vd

23 червня, о 4 вечора,у ДП «Комсомолець» прокуратура вилучила оргтехніку. А о 8 вечора, вже після роботи, працівники прокуратури повернулися. З ними були чоловіки, які не представилися. Вони вибили в адмінбудівлі вікно і проникли в приміщення. За цим всім спостерігав Володимир Червоньов.

Національна аграрна академія, якій підпорядковується «Комсомолець», призначила його виконуючим обов’язки директора держпідприємтсва. Однак люди нового керівника не визнають, вважають його призначення незаконним і оцінюють ситуацію, як рейдерське захоплення.
24 червня, 19:25, робочий день в держпідприємтсві «Комсомолець» закінчився, утім люди додому не розходяться. В адмінбудівлі чоловіки, які не називаються, вибивають вікно. З ними працівники прокуратури. Люди це все фільмують. Називають такі дії свавіллям.
За тим, як в приміщення входили не через двері, а через вікно, спостерігав Володимир Червоньов. У Києві Національна академія аграрних наук призначила його виконуючим обов’язки директора«Комсомольця». Володимир Червоньов повідомив, вибити вікно попросив він, бо працівники відмовилися відчиняти двері.
Люди пояснили, відмовилися відчиняти двері, бо їм не показали постанову або рішення суду, за якими в них прокуратура забирала оргтехінку та документи. Крім того приїздити двічі за однією постановою правоохоронці не мали права, переконані працівники «Комсомольця». Їм не показали ні протокол вилучення, ні посвідчення. Все це надали виконуючому обов’язки директора Володимиру Червоньову. Однак люди доводять, чоловіка приставили до них керівником незаконно. І підписувати документи він немає права, оскільки виконуючим обов’язки директора за статутом має право бути лише працівник підприємства.
Сам Володимир Червоньов наголошує, наказ про його призначення підписала Національна аграрна академія, і оскаржити його можна лише у суді.
Перевірку прокуратурою, розповів Володимир Червоньов, ініціював, бо на підприємстві не було документів.
Працівники підприємства розповіли, документи – на перевірці в офіційних аудиторів. Люди захотіли отримати незалежну експертизу. Наразі працівники«Комсомольця»працюють у іншій будівлі держпідприємтсва. Непокояться, без комп’ютерів не зможуть нарахувати працівникам зарплату. 170 людей залишаться без грошей.
Володимир Червоньов зазначив, що прокуратура вилучила техніку 23 червня о 16 годині на добу. Утім станом на 17 годину 24 червня вилучене на «Комсомолець» не повернули. У прокуратурі підтвердили, майно вилучили дійсно працівники лозівської прокуратури.
У поліції відповіли, заяви щодо подій у «Комсомольці» 23 червня є, однак кримінальні провадження не відкривали. Працівники «Комсомольця» чекають на комісію аграрної академії, без неї заходити в адмінбудівлю та приймати техніку відмовляються. Непокояться, що не знають що вилучали, отже зможуть прослідкувати, чи все повернули. Паралельно суд перевіряє законність призначення виконуючого обов’язки директора Володимира Червоньова, директор «Комсомольця» Нуцалхан Абдулаєв – на лікарняному.

{youtube}7FtxJ0a5aaE{/youtube}