Нардеп Анатолій Гіршфельд посприяв виділенню майже 12 мільйонів гривень субвенції для округу

За сприяння Народного депутата України А.М. Гіршфельда з державного бюджету місцевим бюджетам 179 виборчого округу (м. Лозова, Лозівський, Сахновщинський, Кегичівський, Зачепилівський та Красноградський райони) на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій виділено субвенцію в розмірі 11 957 млн. грн.

 

Перелік об’єктів по виборчому округу, фінансування яких пропонувалось здійснити за рахунок субвенції, склали безпосередньо зі звернень жителів районів на громадських сходах та під час робочих поїздок і особистих зустрічей нардепа з виборцями округу. Об’єкти були погоджені з керівниками міст і районів, затверджені народним депутатом Анатолієм Гіршфельдом та передані ним до Кабінету Міністрів України.
Розглянувши цей перелік, Кабмін затвердив постанову №395 від 24.06.2016 року про розподіл обсягу субвенції для 179 виборчого округу наступним чином: м. Лозова – 6 млн. грн., Лозівський район – 1, 503 млн. грн., Красноградський район – 1, 200 млн. грн., Сахновщинський район – 1, 398 млн. грн., Кегичівський район – 1 млн. грн. і Зачепилівський район – 899 тис. грн.

Місту Лозова затвердили виділення 6 мільйонів гривень субвенції, які будуть направлені на реконструкцію басейну дитячо-юнацької спортивної школи «Юність».

12 об’єктів Лозівського району включено до переліку, який фінансуватиметься субвенцією в розмірі 1 млн 503 тис. грн.
• Краснопавлівська селищна рада (320 тис.грн.) – Капітальний ремонт вуличного освітлення вулиць Азєва, Конституції, Суворова, Заполярна та Довженка
• Орільська селищна рада (150 тис.грн.) – Капітальний ремонт віконних прорізів шляхом заміни на енергозберігаючі віконні блоки в ДНЗ «Калинка»; Заміна вікон на енергозберігаючі віконні блоки в спортивному залі Орільської ЗОШ
• Катеринівська сільська рада (74 тис.грн.) – Заміна покрівлі Катеринівського фельдшерсько-акушерського пункту (ФАП)
• Комсомольська сільська рада (250 тис.грн.) – Ремонт вуличного освітлення
• Кінненська сільська рада (96 тис.грн.) – Ремонт вуличного освітлення в с. Кінне та с. Жовтневе
• Миколаївська сільська рада (175 тис.грн.) – Ремонт вуличного освітлення в с. Миколаївка, с. Олексіївка, с. Поди, с. Литовщина, с. Мар’ївка
• Павлівська сільська рада (100 тис.грн.) – Реконструкція вуличного освітлення с.Павлівка-2
• Садівська сільська рада (63 тис.грн.) – Ремонт вуличного освітлення в с. Бритай та с. Різдвянка
• Тихопільська сільська рада (100 тис.грн.) – Ремонт вуличного освітлення
• Царедарівська сільська рада (100 тис.грн.) – Заміна вікон на енергозберігаючі в Полтавському НВК
• Шатівська сільська рада (100 тис.грн.) – Заміна вікон та дверей на енергозберігаючі в Шатівському НВК

Після затвердження постанови, починаючи з липня місяця, мерам міст, головам районних, селищних та сільських рад необхідно розробити і отримати експертний звіт щодо готовності проектів об’єктів, які увійшли до переліку, що фінансуватимуться за рахунок субвенції в їхньому районі, а також підібрати та затвердити підрядників і передбачити в своїх бюджетах обсяг співфінансування об’єктів.

За інформацією прес-служби НДУ
А.М. Гіршфельда