У Лозовій з’явиться книжкова арка +vd

У Лозовій з’явиться книжкова арка. Її мета – обмін книжками. Лозівчани зможуть безкоштовно читати та обмінюватися ними. Про свою ідею та її втілення розповіли активісти – лозівчани Аліна та Ярослав. Вони намалювали ескіз проекту та запропонували, як саме втілити його у життя.

Ідею з книжковою аркою лозівчани Аліна та Ярослав придумали за 3 дні. Надихнулися аркою у Дніпропетровську – вирішили, чому б не зробити таку у Лозовій, розповідають активісти. Обмін книгами – «букросинг» – це всесвітня акція, втілити її у місті можливо за допомогою арки.
Головна ідея задуму – відволікти лозівчан від інтернету та пробудити бажання читати паперові книги. Ескіз арки виготовляв Ярослав, витратив на це 3 години. В ескізі у вечірній час споруду планують освітлювати – лампами, які вмонтують в арку, гірляндами чи ліхтарями встановленими на вулиці. Активісти говорять, створення книжкової арки не має коштувати дорого. Принцип роботи простий – людина приходить із своєю книгою, або без неї. Позичає, а потім повертає книгу, так і відбуватиметься обмін. Із своєю ідеєю та варіантом її втілення лозічани звернулися до керівництва міста, – обіцяли допомогти
Найскладніше – убезпечити арку та книги від хуліганів, тому для її встановлення обрали людне місце – Депутатський сквер. Поки дитина гуляє на дитмайданчику, мама зможе, користуючись аркою, почитати книжку, наголошують Аліна та Ярослав. У цьому місті встановлені камери відеонагляду, вони, якщо потрібно, зафіксують хуліганів. Організатори також попросили лозівчан оберігати та не нівечити споруду.
Відкриття арки запланували орієнтовно до Дня міста – 16 вересня. Аліна та Ярослав зазначили, лозівчани вже можуть готувати книги, які могли б віддати на розвиток читальної арки.

{youtube}R17MmKUcAqo{/youtube}